Odbojka Sport

Srbija pala u Bariju, Italijani izborili olimpijsku vizu

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je na kvalifikacionom turniru u Bariju od Italije sa 3:0 (25:16, 25:19, 25:19).

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je na kvalifikacionom turniru u Bariju od Italije sa 3:0 (25:16, 25:19, 25:19).

Posle pobede nad Kamerunom u subotu izabranici selektora Nikole Grbića imali su priliku da pobedom obezbede vizu za Olimpijske igre u Tokiju 2020, ali nisu u tome uspeli.

Italijani su bili bolji, dominirali su uz podršku sa tribina od početka meča i zasluženo se plasirali na olimpijski turnir.

Naravno, ovo nije bila poslednja prilika za “orlove”, jer će novu, poslednju šansu imati u januarskim kvalifikacijama u Srbiji, od 6. do 12. januara, a vize se mogu dokopati i ako budu među osam na evropskoj listi reprezentacija po završetku Evropskog prvenstva.

Ipak, šteta je što naši odbojkaši nisu uspeli da reše sve dileme oko Tokija već sada, mada treba reći da je protiv inspirisanih Italijana, koji su imali sjajnu podršku sa tribina, bilo zaista teško doći do toga.

Od samog starta meča Italijani su krenuli ofanzivno, stekli su rano prednost u prvom setu od šest poena (8:2) i tu prednost su praktično samo održavali do kraja početnog seta.

Ni u drugom nije bilo mnogo bolje što se tiče Grbićevih momaka. Nije nas išao servis, bilo je dosta grešaka, mada treba reći da je Srbija tokom većeg dela seta “duvala u vrat” Italijanima, ali na kraju su opet uspeli da se odlepe i dođu do velikih 2:0.

U trećem setu, Srbija je na prvi tehnički tajm-aut otišla sa dva poena viške (8:6), ali je usledio niz od četiri poena domaćina i sve se okrenulo.

Istina, došli su Grbićevi momci do 14.14, ali opet je Italija dodala gas, preko zajceva i Osmanija Huantorene i stigla do trijumfa posle kojeg je usledilo veliko slavlje svih u dvorani.

U timu Srbije, Marko Ivović i Srećko Lisinac postigli su po osam poena, Uroš Kovačević je ostvario jedan manje, dok su po četiri imali Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić.

Osim domaćina Japana, na olimpijski turnir plasirali su se Argentina, Poljska, SAD, Rusija, Brazil i Italija, a igraće i pet ekipa pobednica kontinentalnih kvalifikacija iz Evrope, Afrike, Azije, Južne Amerike i Severne, Centralne Amerike i Kariba.

Slične objave

Finale Lige Evrope: Londonski derbi na 4.000 kilometara od kuće, politika zasjenila sport

Z.K

“Zlatan mi je prijatelj, sreli smo se, želim da dođe, ali je sve na njemu”

Z.K

Hamilton juri treću uzastopnu pobedu u Singapuru

Z.K

Ostavite komentar