Mobilni svijet Tehnologija

Huawei Mate 30 i Mate 30 Pro navodno stižu 19. septembra sa Kirin 990 čipsetom

Do sada smo već dosta toga saznali o Huawei Mate 30 i Mate 30 Pro telefonima, iako ništa zvanično nije objavljeno o datumu predstavljanja i dostupnosti uređaja. Ipak, sajt Mail.ru sugeriše da će dva Mate 30 modela biti zvanično predstavljena 19. septembra u Evropi. Navodno, ova informacija stiže disrektno od strane Wang…

Do sada smo već dosta toga saznali o Huawei Mate 30 i Mate 30 Pro telefonima, iako ništa zvanično nije objavljeno o datumu predstavljanja i dostupnosti uređaja. Ipak, sajt Mail.ru sugeriše da će dva Mate 30 modela biti zvanično predstavljena 19. septembra u Evropi.

Navodno, ova informacija stiže disrektno od strane Wang Chenglua – predsednika Huawei Consumer Business Software odeljenja. Takođe, sugeriše se i da je Chenglu pomenuo da će novi Kirin 990 čipset pokretati Huawei Mate 30 i Mate 30 Pro. Ovo predstavlja novu i kontradiktornu informaciju, s obzirom na to da su reanije glasine pominjale Kirin 985 čipset. Naravno, moguće je da je u pitanju isti čipset samo sa drugačijim marketinškim nazivom tokom procesa razvoja.

U svakom slučaju, očekuje se da će čipset biti promovisan kao 7nm+, EUV model, a omogućavaće za 20% bolju gustinu tranzistora i očekuje se da će imati značajno manju potrošnju. Novi Kirin čipset bi trebalo da ima i ugrađen 5G modem.

Očekuje se da će Mate 30 Pro imati 6.7-inčni, 90Hz, AMOLED ekran, kao i 55W opciju punjenja, senzor otiska prsta ispod ekrana i dva velika 40MP senzora za kamere na poleđini. Veliki deo ovih karakteristika se očekuje i na standardnom Mate 30 modelu.

Kada je softver u pitanju, Wang Chenglu je navodno istakao da Mate 30 familija telefona neće imati Google Play Services preinstaliran, što bi u kombinaciji sa novim HarmonyOS-om moglo doneti zanimljiv obrt u budućnosti Huawei telefona.

Izvor: GSMArena

Slične objave

Microsoft objavio Windows 1.11 Stranger Things Edition u Microsoft Store-u

V.R.

Honor V30 i V30 Pro specifikacije ukazuju na veću nadogradnju kamera

V.R.

Osam koraka kojima ćete spriječiti krađu podataka sa telefona

D V

Ostavite komentar