Magazin Showbiz

Djevojčica kojoj je blistava karijera srušena u sekundi

Jugoslovenska teniserka koja je velikim slovima ispisivala istoriju bijelog sporta danas živi mirnim i povučenim živorom, daleko od svjetla reflektora i slave koja joj u životu nikada ništa nije značila.

Najmlađa šampionka u istoriji tenisa Monika Seleš umalo je izgubila život kada ju je nožem u leđa dva puta ubo pomahnitali obožavalac njene konkurentkinje Štefi Graf i upravo je ovaj događaj obilježio njenu trofejima popločanu karijeru.

FOTO: PRITNSCREEN/INSTAGRAM

A priča o vladarki svjetskih teniskih terena s kraja prošlog milenijuma počela je u srpskoj Atini, gde je rođena drugog decembra 1973. godine, u porodici mađarskog crtača stripova Karolja i profesorke istorije Ester. Ima starijeg brata Zoltana, zahvaljujući kojem je i uzela reket u ruke.

– Prebacivali su mi da sam ćerki oteo djetinjstvo i uskratio joj igračke, a ona je svoju igračku lično izabrala. Nisu to bile lutke ili plišani medvjedići. Imala je jedva šest godina kada je, posmatrajući starijeg brata Zoltana kako igra, sama dohvatila reket. U početku, sve je prihvatala s dječjim ushićenjem, kao zabavu. Međutim, ubrzo smo shvatili da je vrag odnio šalu i da će tenis postati njen životni izbor – rekao je u jednom intervjuu Monikin otac Karolj, a ono što je uslijedilo poslije je – istorija!

Nož u leđa

U Hamburgu, 30. aprila 1993. godine, stadion Rotebaum, u što u prijevodu znači crveno stablo, kao da je tog prohladnog dana zlokobno nagovještavao krvavu dramu tokom četvrtfinalnog meča između Selešove i Bugarke Katarine Malejeve. Kada se u pauzi između gemova saginjala da zaštiti noge od hladnoće, mučki joj je zabijen kuhinjski nož u leđa, pred televizijskim kamerama i očima cijelog svijeta, zgroženog surovim događajem na crvenom tepihu od šljake. Počinilac je bio Ginter Parhe iz istočne Njemačke, opsesivni navijač Štefi Graf, koji je danima pratio prvu teniserku svijeta od hotela do stadiona.

Slične objave

Liam Hemsworth se vratio na Instagram poslije vijesti o razvodu

V.R.

Džoni Dep tuži Amber Herd zbog klevete, traži 50 miliona dolara

V.R.

“Vučić Aco bježi od stražara”, novi hit Zorana Kesića

Igor Mudrinić

Ostavite komentar