Region Vijesti

“Veće neprijatelje od Klintona i Olbrajtove sigurno nećemo imati”

Ivica Dačić je istakao da srpski narod sigurno neće imati “veće neprijatelje” od Bila Klintona i Medlin Olbrajt.

Ivica Dačić je istakao da srpski narod sigurno neće imati “veće neprijatelje” od Bila Klintona i Medlin Olbrajt.

On je ovo kazao povodom ocene njegove najave da će “Srbi glasati za Trampa”.

“Kako su se Demokrate u eri dinastije Klinton ponašale prema našem narodu, dobro smo na svojoj koži osetili 1999. Oni su izabrali da im Srbija bude neprijatelj, a ne mi”, rekao je Dačić za “Večernje novosti”.

On je to izjavio povodom ocene američkog eksperta za Balkan Danijela Servera koji je kazao da “nije mudra odluka Dačića da na narednim izborima u SAD organizuje podršku srpskih doseljenika Donaldu Trampu”.

Dačić je kazao da ga čudi kako Server želi da pravo koje uživaju Albanci u SAD, suspenduje Srbima koji tamo žive.

“Kada Albanci organizovano podržavaju Hilari Klinton i kada po njoj i po njenom suprugu daju čak i imena buticima, onda je to legitiman stav. A kada ja, na nivou ideje, najavim mogućnost da bi Srbi organizovano mogli da podrže Trampa, onda je to mešanje u unutrašnje stvari Amerike. Zaista smešno”, ocenio je Dačić za “Novosti”.

On je naveo da smatra da svojim stavom nikako ne otežava poziciju Srbije i da nije nikakva tajna, kako je ocenio, da većina srpskog naroda ima mnogo više simpatija prema Trampovoj, nego prema nekim ranijim administracijama u SAD.

“Jer, za razliku od Klintonovih, koji su otvoreno rekli da je nezavisno Kosovo njihov porodični legat, Trampov aparat pokazuje za nas ohrabrujuće znake da bi oko budućeg rešenja za kosovski čvor moglo da se pregovara”, rekao je Dačić.

Ocenio je da je to različito od doba vladavine “Klintonovih koji misle da su tu priču zapečatili bombama 1999. Srbi treba da postanu organizovani faktor, pa nek demokrate razmišljaju kako da osvoje njihove glasove”, rekao je Dačić.

Izvor: Beta

Slične objave

Drugostepena presuda Karadžiću 20. marta

M.

Šta se iza brda valja: Šarović i Stanivuković na kafi u Banjaluci!?

D V

Predložen izbor Hana u EK, u koji se ni ne sumnja

D V

Ostavite komentar