Svijet Vijesti

Nakon pucnjave u džamiji, nađeno tijelo rođake napadača

Jedan mladi Norvežanin otvorio je u subotu posle podne vatru u džamiji u okolini Osla, saopštila je jutros norveška policija.

Jedan mladi Norvežanin otvorio je u subotu posle podne vatru u džamiji u okolini Osla, saopštila je jutros norveška policija.

U pucnjavi je lakše ranio jednu osobu pre nego što ga je jedan vernik zaustavio i potom policija uhapsila.

Nekoliko sati posle napada u jednoj kući u blizini džamije otkriveno je telo jedne mlade ženske osobe, rođake napadača, dodala je policija navodeći da je otvorena istraga pošto se sumnja na ubistvo.

Predstavnik džamije izjavio je lokalnim medijima da je muškarac u crnom, sa kacigom i pancir prslukom ušao u zdanje gde je bilo samo tri vernika.

Policija je pozvana u pomoć nakon što se čula pucnjava.

Napadač je “mlad Norvežanin od oko 20 godina, i živi u okolini”, naveli su policijski izvori i dodali da je verovatno delovao sam i da je od ranije poznat policiji.

Pucnjava se dogodila u svetlu rastućih napada belih suprematista u SAD i Novom Zelandu, gde je u martu u pucnjavi u dve džamije ubijeno više od 50 osoba.

U Norveškoj je ekstremni desničar Anders Brejvik u julu 2011. ubio osam osoba u bombaškom napadu na zgradu vlade u Oslu i 69 u potonjem oružanom napadu na letnji kamp podmlatka Laburističke stranke na ostrvu Utoja.

Norveška policija saopštila je ranije da će biti pojačan bezbednost povodom muslimanskog praznika Kurban-bajrama.

Izvor: Beta/AFP

Slične objave

Stejt Department: u Hrvatskoj raste verska netrpeljivost

D V

U Srpskoj 194 novooboljelih od tuberkuloze

M.

“Špigl”: EU je “autsorsovala” horor da bi oprala svoje ruke

D V

Ostavite komentar