Ljubav i seks Magazin

I žene varaju, i to mnogo, a ovo je glavni razlog

Mišljenje da uglavnom varaju muškarci je zastarjelo – a postoje i naučni dokazi da sve više žena vara partnere zbog toga što im je dosadno u krevetu.

Mišljenje da uglavnom varaju muškarci je zastarjelo – a postoje i naučni dokazi da sve više žena vara partnere zbog toga što im je dosadno u krevetu.

Antropolog i autorka knjige Untrue, Vensdej Martin, intervjuisala je desetine sociologa, naučnika koji istražuju se*s i antropologa za svoju knjigu o neverstvima.

“Novo istraživanje ispravlja ranije netačne pretpostavke da žene imaju niži libido, da je njima u prirodni da budu monogamne i da je ženama lakše da budu sa jednim partnerom do kraja života. Žene ne vole se*s ništa manje od muškaraca i lako im dosadi ako je u krevetu stalno sve isto”, tvrdi Martinova.

Zašto žene varaju

Martinova kaže da je mit da žene varaju iz emocionalnih razloga, a muškarci zbog “akcije”. Ona kao dokaz navodi istraživanje Univerziteta u Misuriju.

“Ovo istraživanje je razotkrilo mitove da žene varaju samo kada su nesrećne u braku, da, za razliku od muškaraca, one traže emocionalnu povezanost, a ne seksualnu”.

Pomenutim istraživanjem je utvrđeno da žene “ne ulete” spontano u neku aferu, već da vrlo namerno traže partnera za se*s, posebno kada nisu zadovoljne svojim seksualnim životom sa partnerom – ne doživljavaju vrhunac ili nemaju odnose redovno.

Te žene kažu da jednostavno traže ono što ne mogu da dobiju kod kuće i da prevaru posmatraju kao način da ostanu u vezi u kojoj su inače srećne, ali nisu zadovoljne seksualnim životom.

“I eto, razotkriven je još jedan mit kojim se tvrdi da varaju samo one žene koje su nesrećne u braku”, kaže autorka.

Naravno, to ne znači da svaka žena koja ima veliku seksualnu želju mora da vara partnera – način da se to spreči je, tvrdi Martinova, da otvoreno razgovara sa partnerom o svojim seksualnim željama. Time može da se izbegne dosada u spavaćoj sobi koja bi mogla da dovede do prevare.

Jednostavna stvar koja može da probudi strast među partnerima je nova zajednička aktivnost – krenite zajedno na časove plesa, recimo.

“Kada zajedno uživate u nečemu, dolazi do oslobađanja neurohemikalija i hormona, što znači da možete da osetite uzbuđenje bez izaska iz veze”.

Martinova insistira da bi mnoge veze bile bolje, ukoliko bi parovi razumeli da to što je ženi dosadno u spavaćoj sobi ne mora da označi kraj veze.

“Zamislite koliko bi veza i brakova moglo da se spase, ako bi se otvoreno govorilo o seksualno želji i potrebama sa partnerom, ako bi se pronalazila rešenja koja će da zbliže parove”, zaključuje autorka.

Slične objave

Četiri horoskopska znaka koji opraštaju baš sve

Igor Mudrinić

Najbolja Netflix serija snimljena je po istinitoj priči i nije za emotivce

J K

Nakon Darinog porno videa oglasio se Vranješ, pa dobio BRUTALAN ODGOVOR

M.

Ostavite komentar