Region Vijesti

Prve optužnice za zločine OVK u septembru ili oktobru?

PRIŠTINA – Specijalno tužilaštvo u Hagu je do sada pozvalo na saslušanje kao svjedoke i osumnjičene oko 100 bivših pripadnika tzv OVK, a prema riječima jednog od bivših pripadnika Hisnija Gucatija, prve optužnice mogle bi da budu objavljene u septembru i oktobru ove godine, piše “Zeri”. Gucati je rekao i…

PRIŠTINA – Specijalno tužilaštvo u Hagu je do sada pozvalo na saslušanje kao svjedoke i osumnjičene oko 100 bivših pripadnika tzv OVK, a prema riječima jednog od bivših pripadnika Hisnija Gucatija, prve optužnice mogle bi da budu objavljene u septembru i oktobru ove godine, piše “Zeri”.

Gucati je rekao i da broj poziva bivšim pripadnicima tzv. OVK iz Specijalnog suda raste iz dana u dan, prenosi portal “Kosovo Online”.

“Broj je dostigao preko 90, blizu 100. U septembru i oktobru ove godine očekuje se podizanje prvih optužnica, ali to su samo nezvanične informacije. Postoji još više ljudi koji nisu objavili da su dobili pozive. Ne znam razloge za to, ali imena znamo, ali ne objavljujemo ih zbog njihove privatnosti”, rekao je Gucati.

Specijalni sud je prije više od sedam mjeseci počeo da šalje prve pozive bivšim komandantima i pripadnicima tzv. OVK da se jave na saslušanje u svojstvu svjedoka ili osumnjičenog, prenosi “Kosovo Online”.

Među ostalima pozvan je i Ramuš Haradinaj koji je zbog poziva podnio ostavku na poziciju premijera.

TANJUG

Slične objave

Britanska opozicija optužuje Mej da pokušava da ih podmiti

M.

Srušio se zid u Indiji, poginulo 16 radnika

M.

Bahami broje mrtve, Florida na udaru, nek se spremi Karolina

M.

Ostavite komentar