Ljubav i seks Magazin

Od mirka do tvrtka: koliko je čvrst vaš veseljko?

Što je veća čvrstoća erekcije, veće je zadovoljstvo oba partnera seksualnim životom, ljubavlju, romantikom i uopšteno zdravljem! Zato je optimalna čvrstoća erekcije svojevrsno mjerilo i jedan od elemenata koji je pokazatelj doktorima da je potrebna intervencija, odnosno liječenje. Prema sve učestalijim istraživanjima, više od polovine muškaraca u dobi od 40 do…

Što je veća čvrstoća erekcije, veće je zadovoljstvo oba partnera seksualnim životom, ljubavlju, romantikom i uopšteno zdravljem! Zato je optimalna čvrstoća erekcije svojevrsno mjerilo i jedan od elemenata koji je pokazatelj doktorima da je potrebna intervencija, odnosno liječenje.

Prema sve učestalijim istraživanjima, više od polovine muškaraca u dobi od 40 do 70 godina imaju problema s erektilnom disfunkcijom, neki više a neki manje. No, činjenica je i da sve više mlađih muškaraca pati zbog ovih tegoba – što samo dokazuje koliki je uticaj modernog stila života na naše zdravlje: stres, uživanje u alkoholu, cigaretama, opijatima…

Rezultati, pak, svjetskih anketa seksualno aktivnih muškaraca i žena ukazuju na činjenicu da što je veća čvrstoća erekcije, veće je zadovoljstvo oba partnera njihovim seksualnim životom, ljubavlju, romantikom i zdravljem. Pa je, shodno tome, upravo optimalna čvrstoća erekcije svojevrsno mjerilo  i jedan od elemenata koji je pokazatelj doktorima da je potrebna intervencija, odnosno liječenje.

Kako odrediti čvrstoću vaše erekcije?
Prema nekim istraživanjima postoje 4 stepena erekcije koje ukazuju na pojedine probleme koje muškarci imaju. Naime, svaki od njih otkriva koliki je najčešći stepen čvrstoće vaše erekcije tokom seksualnih aktivnosti u preotekla četiri vikenda:

  1. Vaš penis je povećan, ali nije čvrst – (rekli bismo poput ‘spužve’)
  2. Vaš penis je čvrst, ali nedovoljno čvrst za penetraciju – (uporedimo ga s ‘oguljenom bananom’)
  3. Vaš penis je dovoljno čvrst za penetraciju ali nije potpuno čvrst – (poput ‘neoguljene banane’)
  4. Vaš penis je čvrst i ukrućen – (bingo! ili ‘kolokvijalno’ rečeno – čvrst je kao krastavac!)

Kad je vrijeme da uključite ‘alarm’?
Stručnjaci upozoravaju da svaki muškarac prilikom seksualnog odnosa treba dostići 4. stepen, ako taj dan već nije došlo do ejakulacije. Sve što je ispod tog stepena, bez obzira događa li se tek povremeno, pokazatelj je mogućih problema i svakako se trebate javiti svom urologu!

MH.hr

Slične objave

Maraja boce otvara brže nego Džejson Stejtam

V.R.

Nesvakidašnja prosidba: Doveo joj otmičare, pa je zaprosio

V.R.

Posjetioci tvrde da u Luvru vlada haos

V.R.

Ostavite komentar