Auto-moto Ostalo

Tesla ponovo na sudu zbog Autopilot funkcije

Porodica pedesetogodišnjeg muškarca koji je izgubio život u saobraćajnoj nesreći koja je, kako se tvrdi, uslijedila nakon što je uključio Tesla Autopilot sistem, tuži kompaniju zbog nepravilnosti u okviru pomenutog sistema.Tesla ponovo na sudu zbog Autopilot funkcije

Porodica pedesetogodišnjeg muškarca koji je izgubio život u saobraćajnoj nesreći koja je, kako se tvrdi, uslijedila nakon što je uključio Tesla Autopilot sistem, tuži kompaniju zbog nepravilnosti u okviru pomenutog sistema.

Jeremy Beren Banner je četvrta osoba koja je izgubila život dok je koristila Autopilot sistem kompanije Tesla, a njegova porodica je druga koja je odlučila da tuži kompaniju zbog nezgode koja je uključivala i ovu tehnologiju. Banner je život izgubio u martu, kada se svojim Tesla Model 3 automobilom sudario sa prikolicom vozila koje je prelazilo put kojim se kretao, da bi se njegovo vozilo zaustavilo tek 500 metara od mesta sudara. U maju je utvrđeno da je Banner uključio Autopilot funkciju 10 sekundi pre sudara, te da ruke u vreme sudara nije držao na volanu.

Iz kompanije ističu da je neophodno da vozači ruke drži na volanu i nakon što aktiviraju Autopilot funkciju, te da je potrebno da vožnju stalno nadziru, a uprkos tome što se Autopilot paket i dalje reklamira i prodaje kao način za „potpuno autonomnu vožnju“.

Izvor: The Verge

Slične objave

Poznato je ko je želio da kupi prava na stari Aston Martin Vanquish

V.R.

Dva izbora za one koji su imali nesreću da im nevrijeme u Grčkoj ošteti automobil

V.R.

Da li je ovo izvinjenje Volkswagena za Dieselgate ili samo dobar spin?

V.R.

Ostavite komentar