Republika Srpska / BiH Vijesti

Vigemark: Da živim u BiH možda bih i ja dao mito

Da ja živim u ovoj zemlji i kad bih mog sina, koji je ovdje sa mnom u BiH, morao zbog nečega odvesti u bolnicu, i ako bi mi doktor rekao da bolnica nema dovoljno novca da plati lijekove i tražio da mu “doplatim”, možda bih i ja bio prisiljen da…

Da ja živim u ovoj zemlji i kad bih mog sina, koji je ovdje sa mnom u BiH, morao zbog nečega odvesti u bolnicu, i ako bi mi doktor rekao da bolnica nema dovoljno novca da plati lijekove i tražio da mu “doplatim”, možda bih i ja bio prisiljen da to uradim, jer je to možda pitanje života i smrti.

Rekao je ovo Lars Gunar Vigemark, šef Delegacije EU u BiH, priznavši u intervjuu Nezavisnim novinama da bi i sam, da živi u BiH, vjerovatno bio prinuđen da posegne za korupcijom.

– Korupcija je postala sistemski problem koji se mora iskorijeniti. I to je jedna od stvari eksplicitno naznačenih u mišljenju da mora biti sistemskih sudskih procesa protiv visoke korupcije, i pravosnažnih presuda. A to se još nije desilo. Mora se obezbijediti da ljudi imaju pristup pravdi, da ih jednako tretiraju – rekao je, između ostalog, Vigemark.

Slične objave

Otvara se arhiv pape koji je “pacovskim tunelom” spasavao ustaše

M.

Mile Radišić optužuje ministra Dragana Lukača za kriminal i korupciju

D V

U odvojenim nesrećama u Banjaluci povrijeđene tri osobe

M.

1 Komentar

racic August 2, 2019 at 10:49 am

Bravo.
Jedna od rijetko zaista iskreno recenih istina o BiH sa najviseg nivoa.
Gospodo protektori uradite nesto po tom pitanju.
Naprimjer objavite javno kompromitujuce materijale
o nasim pohlepnim nemoralnim licemjernim vlastodrzcima,
bar u tome vase sluzbe ne oskudjevaju.
Pomozite Narodu.

Odgovori

Ostavite komentar