Republika Srpska / BiH Vijesti

Šarović poručuje: Spreman sam da ponudim čelne pozicije DNS-u i SP-u

Kada bi nakon kraha ovih pregovora SNSD-a, a on je vidljiv golim okom DNS i Socijalistička partija bili zainteresovani da razgovaramo o novoj većini u Parlamentarnoj skupštini koja dolazi iz Republike Srpske, bio bih spreman da im prepustim sve čelne pozicije, naravno ako se sa tim složi i PDP drugi…

Kada bi nakon kraha ovih pregovora SNSD-a, a on je vidljiv golim okom DNS i Socijalistička partija bili zainteresovani da razgovaramo o novoj većini u Parlamentarnoj skupštini koja dolazi iz Republike Srpske, bio bih spreman da im prepustim sve čelne pozicije, naravno ako se sa tim složi i PDP drugi koalicioni partner – kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

„Teoretski postoje opcije i matematika za drugačije formiranje parlamentarne većine ali to je teži i složeniji put do formiranja novog saziva Savjeta ministara BiH. Komunikacija sa političkim strankama koje imaju svoje poslanike u Parlamentu BiH su svakodnevne ali je suviše rano da se to nazove pregovorima.“ – istakao je predsjednik SDS-a.

Šarović je nazvao političkim neuspjehom devetomjesečni zastoj oko formiranja izvršne vlasti i da je izlaz teško vidjeti jer trenutni pregovarači koji imaju kapacitet nemaju nikakvog zajedničkog imenitelja osim što žele vlast i svoj dio plijena.

„Treba biti realan i reći da SDA, HDZ i SNSD imaju sve resurse i šanse da formiraju novi saziv Savjeta ministara BiH ali istovremeno i najveće šanse da u tome ne uspiju“ – kazao je Šarović.

Predsjednik SDS-a je naglasio da će se u narednom vremenskom periodu Srpska demokratska stranka posvetiti rješavanju važnih društvenih pitanja.

„Tu prije svega mislim na izborno zakonodavstvo koje je iz prošlog vijeka i koje je „izbušeno“ i „pročitano“ od strane stranačkih „eksperata“ tako da danas na žalost Izborni zakon i sam izborni proces predstavljaju najveću i nezamislivo rasprostranjenu zonu korupcije i kriminala. Želimo takođe kao stranka da se u narednom periodu bavimo pitanjem uloge javnih servisa u društvu uopšte ali i drugim važnim životnim pitanjima koja će biti dio naših prioriteta“ – zaključio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

(BN)

Slične objave

Tuzla: Iz dječije tuče nastao haos

D V

Konjic: Izgorio bus iz Vukovara

M.

Tači Trampu: Kosovo je najviše proamerička država na svijetu

M.

Ostavite komentar