Svijet Vijesti

“Testirali smo sistem koji će uskoro imati presudnu ulogu”

Severnokorejski lider Kim Džong Un nadgledao je testiranje novog višestrukog sistema raketnih bacača, saopštile su tamošnje vlasti. Kim Džong Un je za taj sistem rekao da će uskoro igrati presudnu ulogu u kopnenim borbenim operacijama njegove vojske, dodaje se. Zvanična severnokojejska Centrala novinska agencija osporila je ocenu južnokorejske vojske da…

Severnokorejski lider Kim Džong Un nadgledao je testiranje novog višestrukog sistema raketnih bacača, saopštile su tamošnje vlasti.

Kim Džong Un je za taj sistem rekao da će uskoro igrati presudnu ulogu u kopnenim borbenim operacijama njegove vojske, dodaje se.

Zvanična severnokojejska Centrala novinska agencija osporila je ocenu južnokorejske vojske da su u sredu lansirane dve balističke rakete kratkog dometa.

Vojska Južne Koreje saopštila je juče da je Severna Koreja ispalila dve balističke rakete kratkog dometa sa svoje istočne obale i da su obe rakete preletele oko 250 kilometara na maksimalnoj nadmorskoj visini od 30 kilometara.

Ovo je drugo testiranje u manje od nedelju dana izvedeno dok su pregovori sa SAD o nuklearnom naoružanju u zastoju.

Takođe, Pjongjang je izrazio bes zbog planiranih američkih i južnokorejskih vojnih vežbi, navodi agencija Asošiejted pres.

Velika Britanija, Nemačka i Francuska zatražile su od Saveta bezbednosti UN da iza zatvorenih vrata održi sednicu u vezi sa potezima Pjongjanga.

Slične objave

SLUČAJ “KOPRENA”: Porodici mjesecima niko nije rekao da je nađena Bojanova kost

M.

Komersant: EU stavila do znanja Srbiji – neće moći da “sedi na dvije stolice”

M.

Sudije i tužioci: Funkcija javna, imovina tajna

M.

Ostavite komentar