Ex Yu

“Paradajz turisti” iz Srbije su noćna mora turističkih agencija

IZRAZ “paradajz turist” dobio je potpuno novu dimenziju kada su u pitanju Srbi koji ljetuju u Grčkoj. Blic piše da Srbi hrle u Grčku na početku i na kraju sezone zbog jeftinih angažmana, ali to ne rade kako bi izbjegli gužve. Srbi u Grčkoj nisu paradajz, nego ajvar turisti, a priča se…

IZRAZ “paradajz turist” dobio je potpuno novu dimenziju kada su u pitanju Srbi koji ljetuju u Grčkoj. Blic piše da Srbi hrle u Grčku na početku i na kraju sezone zbog jeftinih angažmana, ali to ne rade kako bi izbjegli gužve. Srbi u Grčkoj nisu paradajz, nego ajvar turisti, a priča se pokrenula nakon što su se vozači autobusa počeli žaliti na preteške kofere koje Srbi nose iz Grčke. Neki čak i po četiri kofera. Pune ajvara.

 Srbi u Grčkoj prave zimnicu, a zbog preteških kofera pojedini su autobusi morali mijenjati gume. Brojne agencije primile su žalbe gostiju koji iznajmljuju apartmane nakon što ih napuste Srbi koji unutra prave ajvar i džem od marelice. Agencije u tim apartmanima redovno nalaze haos, a Srbe su već počeli upozoravati da je pravljenje ajvara u apartmanima strogo zabranjeno.

Razlog ove bizarne rabote je ušteda električne energije (ne koriste svoju, nego struju iz jeftinog apartmana) i makedonske paprike koje Srbi lako nabavljaju u Grčkoj. 

“Kada sam im pokušao pomoći da unesu kofere u autobus na putu za Srbiju, ostao sam u čudu kada sam shvatio koliko su koferi teški i da ih zapravo ne mogu podignuti. Kad sam ih pitao šta je unutra, najnormalnije su mi odgovorili da se u koferu nalaze staklenke s ajvarom”, ispričao je za Blic jedan vozač autobusa.

Index

Foto: Epa

Slične objave

Seka Aleksić otkrila pol drugog djeteta, ali i ime koje će dobiti!

J K

Sonja Vuksanović o novoj djevojci Ace Lukasa: Nadam se da će ga ubediti da što prije potpiše papire za razvod!

V.R.

Prekinuto svadbeno slavlje: Manekenka Milica Jelić i košarkaš Ivan Paunić nisu uspeli da proslave venčanje u hotelu „Kraun plaza“

V.R.

1 Komentar

Ostavite komentar