Republika Srpska / BiH Vijesti

Mladen Ivanić: Dodiku je stranka važnija od Republike Srpske

Počasni predsjednik PDP i bivši srpski član Predjedništva BiH Mladen Ivanić smatra da aktuelnom članu Predsjedništva i lideru SNSD Miloradu Dodiku nije važna pozicija Republike Srpske, već isključivo njegove političke partije. Komentarišući za Insajder sinoćnje gostovanje Dodika u programu RTRS, gdje je, između ostalog, najavio zabranu djelovanja SIPA, Suda i…

Počasni predsjednik PDP i bivši srpski član Predjedništva BiH Mladen Ivanić smatra da aktuelnom članu Predsjedništva i lideru SNSD Miloradu Dodiku nije važna pozicija Republike Srpske, već isključivo njegove političke partije.

Komentarišući za Insajder sinoćnje gostovanje Dodika u programu RTRS, gdje je, između ostalog, najavio zabranu djelovanja SIPA, Suda i Tužilaštva BiH na teritoriji Srpske, kao i obustavu naplate indirektnih poreza u slučaju da opozicione stranke iz RS naprave vlast u Sarajevu bez SNSD, Ivanić kaže da to pokazuje koliko je Dodiku stalo do pozicija Republike Srpske.

– Dodikova izjava pokazuje da njemu nije važna pozicija Republike Srpske, već isključivo pozicija SNSD. Ako to što je najavio može da uradi, zašto to ne napravi kad su on i njegova stranka na vlasti? Valjda je važnija pozicija Republike Srpske od toga ko je na vlasti – kaže Ivanić.

Na tvrdnje srpskog člana Predsjedništva BiH da opozicione stranke u RS nisu legitimni srpski predstavnici u Sarajevu, Ivanić poručuje da Dodiku i SNSD „niko ne brani da formiraju novu vlast na nivou BiH“.

(Insajder)

Slične objave

“Haradinaj da prihvati stvarnost, evo na šta je Srbija spremna”

M.

Južna Kalifornija: Mačetom ubijao ljude na ulici

D V

“Ako dođe do referenduma o ujedinjenju Kosova i Albanije – reagovaćemo odlučno”

M.

Ostavite komentar