Magazin Zanimljivo

Od Fride Kahlo do Betmena: Amerikanac od ruta za trčanje pravi crteže na mapi grada

Trčanje nije jednostavno, potrebno ne odabrati pravu rutu, držati se nje i istrčati je do kraja. Mnogi se s takvim izazovima bore svakodnevno, a Lenny Maughan iz San Francisca odlučio je podići izazov na viši nivo. Naime, on trči po rutama koje kreira u obliku crteža na mapi.

Maughan već četiri godine pretvara svoje rute u umjetnost. Ulice kojima će trčati pažljivo bira kako bi na mapi iscrtao ilustracije. On crta neke od najjednostavnijih stvari poput srca, do najkomplikovanijih kao što je lice Fride Kahlo.

Foto: Map My Run / Star Trek

“Nisam se planirao baviti ovime. Ali kada su aplikacije za praćenje trčanja postale popularne, počeo sam viđati oblike na svojim mapama trčanja. Tu počinje cijela priča. Želio sam da bude originalna i drugačija”, rekao je Maughan za Guardian.

Prvi crtež prikazivao je gestikulaciju rukom iz filma Star Trek, a Maughana je inspirisala smrt Leonarda Nimoya 2015. godine.

Foto: Map My Run / mačka

“Nakon toga sam crtao mnoge druge stvari. Jednostavno bih isprintao mapu i skicirao kuda ću se kretati. Što veću rutu pravite, to je jednostavnije nacrtati ono što želite”, kaže.

Foto: Map My Run / Batman

Ističe kako je crtež Fride Kahlo zahtijevao skoro 47 kilometara i oko šest sati da ga istrči. U San Franciscu živi već 20 godina, a od malena pokazuje ljubav prema crtanju te je sretan što je napokon našao način da spoji dvije ljubavi – trčanje i crtanje.

Izvor: Klix

Slične objave

Odjevni predmet koji je princeza Dajana obožavala prodat za nevjerovatnu sumu

V.R.

Ringo Star: Nikada nismo planirali da Abbey Road bude kraj Bitlsa

V.R.

Lejdi Gaga trudna sa Bredlijem Kuperom?

Igor Mudrinić

Ostavite komentar