Svijet Vijesti

Nov zaplet u rješavanju misterije MH17

Holandija je odbacila istraživanja nemačkog privatnog detektiva o padu aviona Malezija Erlajnsa u julu 2014. godine, piše Sputnjik.

Holandija je odbacila istraživanja nemačkog privatnog detektiva o padu aviona Malezija Erlajnsa u julu 2014. godine, piše Sputnjik.

Prethodno je Moskva pozvala tim pod vođstvom Holandije na nepristrasnu istragu pada aviona “Malezija Erlajns” na letu MH17 koji se srušio u julu 2014. godine nad istočnom Ukrajinom. Malezijski premijer nazvao je poslednje tvrdnje tima politički motivisanim “lovom na veštice protiv Rusije”.

Holandski istražitelji odbili su da prihvate nove materijale o slučaju MH17 od nemačkog privatnog detektiva Jozefa Reša i nisu ih uzeli u obzir u svom izlaganju o slučaju prošlog meseca, rekao je Reš. Kako tvrdi, njegove materijale holandski zajednički istražni tim je odbio nakon što je on zatražio da budu javni.

Reš je rekao da njegovi materijali uključuju važne nove informacije, uključujući audio snimke o vazdušnom saobraćaju na dan incidenta, snimke telefonske komunikacije ukrajnskih vojnika, snimke povezane sa letom rukog predsednika Vladimira Putina iz Brazila u Moskvu na dan pada aviona, lične snimke pilota o incidentu i još drugih dokaza.

Nijedna od ovih informacija nije iskorišćena u junskoj prezentaciji koja je ponovila ranije tvrdnje da je MH17 “oboren ruskom raketom Buk”

Izvor: Sputnjik

Slične objave

Pao sportski avion kod Zrenjanina, poginuo pilot

D V

Električni ili plinski rešo izazvao požar u Miralu, izgorile prostorije sa 247 kreveta

M.

Zvečan: Pronađen taksi Ivanovićevog rođaka, u njemu krv

M.

Ostavite komentar