Mobilni svijet Tehnologija

Google potvrdio dvije funkcije za Pixel 4

Google je odlučio da zvanično najavi dve nove funkcije, koje će stići na dolazeću Pixel 4 liniju telefona. U pitanju su kontrola sadržaja putem pokreta/gestikulacija i otključavanje pomoću crta lica.

Google je odlučio da zvanično najavi dve nove funkcije, koje će stići na dolazeću Pixel 4 liniju telefona. U pitanju su kontrola sadržaja putem pokreta/gestikulacija i otključavanje pomoću crta lica.

Motion Sense je zasnovan na Soli-ju, projektu koji je Google započeo pre nekoliko godina. Funkcija korisniku omogućava da uz pomoć gestikulacija rukom kontroliše osnovne funkcije na Pixel 4 telefonu, kao što su preskakanje pesama, gašenje alarma i utišavanja poziva na telefonu.

Motion Sense funkcioniše uz pomoć kompleksnog sistema radara, koji je smešten iznad displeja i može da detektuje i najmanje pokrete. Trenutno, sistem je limitiran na detektovanje samo jednostavnih pokreta rukom, ali se može konfigurisati i za kompleksnije stvari u budućnosti. Google ističe da će Motion Sense biti dostupan samo u određenim zemljama, gde je Pixel dostupan.

Druga funkcija, koju je Google najavio, jeste Face Unlock. Ovo nije funkcija prepoznavanja lica kakvu imamo u ponudi na aktuelnim Android uređajima ili u odnosu na ono što je sam Android imao ugrađeno u jednom trenutku. Sistem je bliži onome što je Apple predstavio za iPhone X, kada je u pitanju kompleksnost i sigurnost.

Face Unlock za Pixel 4 će skenirati 3D mapu lica uz pomoć dot projektora, IR kamere i iluminatora, a potom će ove informacije koristiti za otključavanje. Ovaj metod je značajno sigurniji mego klasične fotografije, jer ga je mnogo teže prevariti.

Google Pixel 4 telefoni se očekuju kasnije tokom godine, a ostaje da se vidi da li će imati implementirane i senzore otiska prsta kao biometrijsku opciju otključavanja, uz najavljeni Face Unlock.

Izvor: Google

Slične objave

RoboMaster S1: Nova igračka za kodiranje

V.R.

Novi iPhone imaće nešto što je Galaxy Note oduvijek imao?

V.R.

The Division 2 postaje bogatiji za još sadržaja od 5. aprila

D V

Ostavite komentar