Auto-moto Ostalo

Tenk u Velikoj Britaniji služi kao limuzina i može se iznajmiti

Oni koji kontaktiraju Britanca Nicka Meada lako i brzo mogu unajmiti njegovu neobičnu limuzinu, a to je ogromni tenk.

Tank Limo je vjerovatno prvi i jedini produženi tenk na svijetu koji je moguće iznajmiti. Nalazi se u Velikoj Britaniji, a njime upravljaju poslovni parneri Nick Mead i Tod Chamberlain.

Oni koji smatraju da iznajmljivanje Bentleyja ili Rolls-Roycea za specijalne prilike više nije hit, sada imaju neobičnu alternativu.

Foto: Klix.ba

Meadova priča s tenkovima je počela prije 30 godina kada je kupio dva. U to vrijeme mu je bio cilj da jedan zadrži, a drugi proda, međutim, čak i prije nego su mu dostavljeni, jedna kompanija je tražila iznajmljivanje tako da je za tu uslugu vratio više od polovine novca koji je uložio. To mu je bio znak da ima odličnu poslovnu priliku.

Foto: Klix.ba

Produženi tenk je potpuno legalan za drumsku vožnju u Velikoj Britaniji, ali mora koristiti gusjenice s gumeom zaštitom. Težak je 17,5 tona, a maksimalna brzina kojom se smije kretati je 32 km/h.

Foto: Klix.ba

Iako je tenk velik i težak, njime je ipak lako upravljati jer se okreće u sredini. Imao je samo jedan incident kada je otkinuo retrovizor na jednom kombiju u Londonu.

Najniža cijena po kojoj je moguće unajmiti tenk je 1.600 funti, odnosno oko 1.762 eura.

Slične objave

Novi Defender uslikan na setu snimanja filma o Džejmsu Bondu!

V.R.

Ovako Bentley isporučuje ključeve modela Mulsanne W.O. Edition by Mulliner

V.R.

Škoda Octavia je još prostranija – nova tehnologija i efikasni motori

D V

Ostavite komentar