Košarka Sport

Raško Katić završio karijeru

Srpski centar Raško Katić odlučio je da završi svoju košarkašku karijeru u 39. godini života. Rođeni Kragujevčanin koji je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju 2014. godine na Svetskom prvenstvu u Španiji odlučio je da se posveti porodici u razgovoru za “Basketballsphere”. “Ove godine sam odlučio da definitivno prekinem profesionalnu…

Srpski centar Raško Katić odlučio je da završi svoju košarkašku karijeru u 39. godini života.

Rođeni Kragujevčanin koji je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju 2014. godine na Svetskom prvenstvu u Španiji odlučio je da se posveti porodici u razgovoru za “Basketballsphere”.

“Ove godine sam odlučio da definitivno prekinem profesionalnu karijeru. To je bilo uslovljeno raznim faktorima, ponajviše činjenicom da imam trojicu sinova, od kojih dvojica idu u školu i nemam više snage, a ni želje da menjam sredinu i krećemo sve iznova. Mislim da je 39 godina sasvim pristojno vreme da se prestane”, rekao je Katić.

Stameni centar je promenio mnogo klubova u karijeri, u Srbiji je igrao između ostalog i za Hemofarm, Partizan i Crvenu zvezdu…

“Nikada, apsolutno nikada, nisam osećao nikakav strah. Kada sam dobio poziv menadžera sa ponudom Partizana, bio sam iznenađen zbog prethodne turbulentne sezone i okršaja između ta dva tima, međutim nikada uplašen. Prijalo mi je što jedan tako ozbiljan tim, evroligaški, sa takvom istorijom želi mene u sastavu. Kasnije, kada sam odlučio da pređem u Crvenu zvezdu, ne mogu da kažem da sam imao većih neprijatnosti, sve je to bilo u granicama uzavrele krvi koju naš narod poseduje. Razumem strast i poštujem je, samo ne treba preći u fanatizam”, rekao je Katić.

Katić je otkrio i koji mu je poraz najteže pao u dugoj karijeri.

“Najteže mi je pao poraz od Partizana u ABA ligi u finalu u Laktašima, ne zbog činjenice da sam igrao u protivničkom timu pa zbog neke osvete, jer toga stvarno nije bilo ni u tragovima, već zbog činjenice da smo na poluvremenu vodili i imali jako dobru situaciju. Taj poraz mi je definitivno ostao urezan kao najteži”, zaključio je Katić.

Slične objave

Barbara Šet se izvinila Novaku zbog širenja neistinitih informacija

Z.K

“Igrali smo protiv Srbije, glavnog favorita na turniru”

Z.K

Krunićeva u četvrtfinalu dubla na turniru u Njujorku

V.R.

Ostavite komentar