Svijet Vijesti

Nova vlada brani pušenje u javnim zgradama

Grčka konzervativna vlada obećala je da će obustaviti pušenje u zatvorenim javnim prostorima, čime će se sprovesti zakon koji je pre 10 godina stupio na snagu.

Grčka konzervativna vlada obećala je da će obustaviti pušenje u zatvorenim javnim prostorima, čime će se sprovesti zakon koji je pre 10 godina stupio na snagu.

Vlada Kirijakosa Micotakisa, koji se deklariše kao izraziti anti-pušač, nada se da će kazne i predostrožnost funkcionisati, a nakon što su slični pokušaji da se provede zabrana uglavnom ignorisani, prenosi portal Katimerini.

Kampanja će se fokusirati pre svega na javne zgrade, poput parlamenta, ministarstava, bolnica, škola i drugih javnih mesta.

Kako se navodi, vlasti planiraju da izvrše provere na licu mesta u javnim zgradama kako bi poslale poruku nulte tolerancije, a u međuvremenu Vlada razmatra pravne regulative koje će omogućiti redovnim policajcima da vrše iznenadne provere u barovima, kafićima i restoranima.

Te provere do sada je radila opštinska policija, lokalne vlasti i zdravstveni inspektori.

Istovremeno uspostaviće se onlajn platforma preko koje će građani lakše moći da šalju žalbe, a aktiviraće se i telefonska linija za prijavljivanje prekršaja.

Zvaničnici planiraju i da pokrenu kampanju da se poveća svest o opasnosti od aktivnog, ali i od pasivnog pušenja.

Grci su od svih zemalja EU najviše izloženi pasivnom pušenju.

Tanjug

Slične objave

Tereza Mej: Sada postoji jasan izbor, ili-ili

M.

Spriječen teroristički napad u Španiji

V.R.

Sve više zemalja zabranilo sporni model “boing 737 maks 8”, ali SAD još uvijek ne

M.

Ostavite komentar