Sport Tenis

“Federeru nije bitno Uniklovih 300 miliona evra”

Tomas Muster, bivši svetski broj 1, kaže da novi sponzorski ugovor Federera sa Uniklom neće uticati na Švajcarca. Muster je objasnio kako je srećan što je igrao u svojoj eri (1985-1999), a ne u današnjoj, iako sada teniseri zarađuju značajno više novca. Upravo se na frazi “novac nije sreća” zasniva…

Tomas Muster, bivši svetski broj 1, kaže da novi sponzorski ugovor Federera sa Uniklom neće uticati na Švajcarca.

Muster je objasnio kako je srećan što je igrao u svojoj eri (1985-1999), a ne u današnjoj, iako sada teniseri zarađuju značajno više novca.

Upravo se na frazi “novac nije sreća” zasniva njegova teza o Federerovom ugovoru sa poznatom firmom Uniklo, u koju je prešao iz Najkija, i potpisao ugovor vredan 300 miliona evra na deset godina.

“Ništa ne bih promenio. Novac nije bitan, kao ni to da li bih (sada) zaradio više. To što je Federer potpisao ugovor vredan 300 miliona evra nije bitno. Verujte mi, neće mu napraviti razliku u životu. To što zarađujete više ne znači da ste veći heroj u sportu”, istakao je Muster za SN.

Osvajač 44 ATP titule je govorio o rastanku njegovog sunarodnika Dominika Tima sa poznatim trenerom Ginterom Breznikom.

“Dosta se pričalo o tome, ali sam srećan što se okončalo. To je bio redak slučaj da igrač i trener više godina sarađuju. U sportu je normalno da u takvim stvarima dođe do kraja”,dodao je Austrijanac.

Slične objave

Đoković objasnio zašto nema Vajde i koja je Markova uloga u Madridu

Z.K

Boltauzer, Pukl i Hordov sude prvu utakmicu Zvezda – Budućnost

Z.K

Marin: Naredni korak? Zna se, plasman u Ligu šampiona!

V.R.

Ostavite komentar