Auto-moto Ostalo

Bentley za sada neće praviti novi SUV

Umjesto toga, britanski proizvođač radiće na unapređenju jedinog SUV-a u svojoj ponudi.

Umjesto toga, britanski proizvođač radiće na unapređenju jedinog SUV-a u svojoj ponudi.

Kako piše B92, Bentley se fokusirao na elektrifikaciju svojih modela, bilo da se radi o hibridnim verzijama ili čisto električnim automobilima. Tako će ova kompanija, pored već dostupne varijante Bentayga Hybrid, kupcima ponuditi hibridne verzije modela Continental GT, Flying Spur i Mulsanne.

Iako se očekivalo da nakon tržišnog uspeha koji je zabeležio prvi SUV ovog proizvođača – Bentayga, Bentley krene u razvoj još jednog SUV-a, od toga, barem za sada, nema ništa. Kako piše CarSales, koji je imao uvid u nove planove za budućnost britanske kompanije, Bentley ne namerava da pravi ni manji, ni veći SUV model od postojećeg, što je u suprotnosti sa signalima koje je fabrika slala tokom 2018. i 2019. godine.

U međuvremenu, Bentley namerava da tehnološki unapredi model Bentayga na polovini proizvodnog ciklusa ovog vozila. Bentayga inače čini 50% prodaje automobila britanske superluksuzne marke i već je najprodavaniji model u stogodišnjoj istoriji kompanije. Bentley je 2018. zabeležio rekordnu prodaju, sa 10.000 isporučenih vozila širom sveta.

Slične objave

Upoznajte malu električnu Hondu koja želi da osvoji Evropu VIDEO

D V

Kineski SUV prelazi 14.000 km na struju kako bi osvojio Evropu

D V

Do 2021. godine utrostručiće se broj modela električnih automobila

V.R.

Ostavite komentar