Sport Vaterpolo

Italija je novi prvak svijeta, Španija bez šanse u finalu

Posle osam godina vaterpolisti Italije ponovo su šampioni sveta. Na mesto sa kojeg je sišla Hrvatska, popeli su se Azuri, koji su u borbi za zlatnu medalju pobedili Španiju – 10:5 (2:2, 3:1, 3:1, 2:1). Crvena furija je na putu do finala pobedila Srbiju i Hrvatsku, ali Italiji nije mogla…

Posle osam godina vaterpolisti Italije ponovo su šampioni sveta. Na mesto sa kojeg je sišla Hrvatska, popeli su se Azuri, koji su u borbi za zlatnu medalju pobedili Španiju – 10:5 (2:2, 3:1, 3:1, 2:1).

Crvena furija je na putu do finala pobedila Srbiju i Hrvatsku, ali Italiji nije mogla ništa. Mnogo lakše nego što je iko mogao i da zamisli, Azuri su dobili meč za titulu, pošto su na kraju treće četvrtine imali vođstvo od 8:4.

Posle prvog kvartala utakmice, koji je okončan rezultatom 2:2, puleni selektora Alesandra Kampanje su potpuno zagospodarili bazenom i počeli da stiču razliku nedostižnu za Crvenu furiju.

U poslednjoj četvrtini Španija nije bila ni blizu šanse da „zakuva“ finale, Italijani su rutinski sačuvali ubedljivu prednost i došli do zlatne medalje, četvrte u istoriji na svetskim šampionatima.

Treće mesto pripalo je selekciji Hrvatske, koja je u borbi za bronzu savladala Mađarsku sa 10:7, dok je Srbija završila takmičenje na petom mestu, pobedom nad Australijom 13:9.

Slične objave

Vučević predvodi Crnu Goru, otpali Čarapić i Kljajić

V.R.

Mari: Kirijos mora da nađe balans između tenisa i zabave

V.R.

Na Paragvaj i Litvaniju bez Jovića i Matića, na spisku Gudelj i Milunović

Z.K

Ostavite komentar