Nauka i IT Tehnologija

Ne govore pri upoznavanju, to rade roboti umjesto njih

Iako je sa jedne strane Japan zemlja koja izuzetno drži do tradicije i običaja, sa druge strane je jedna od tehnološki najnaprednijih zemalja na svetu.

Iako je sa jedne strane Japan zemlja koja izuzetno drži do tradicije i običaja, sa druge strane je jedna od tehnološki najnaprednijih zemalja na svetu.

Zbog toga često Japan i nazivaju zemljom ekstrema, što dokazuje i primer brzog upoznavanja mladih. Naime, poslednjih godina Japan se bori sa problemom sve manjeg broja sklopljenih brakova.

Mladi ljudi sve duže ostaju da žive sa svojim roditeljima, a oni koji se i osamostale teško se odlučuju na brak i zasnivanje svoje porodice.

Zato i ne iznenađuje činjenica što su sve popularnija “brza upoznavanja na kojima učesnici u roku od tri minuta pokušavaju da saznaju što je više moguće jedni o drugima i tako, možda, pronađu svoju srodnu dušu.

Ali su japanska “brza upoznavanja” drugačija od ostalih. IT kompanija CyberAgent predstavila je “robotsko spajanje” odnosno “brzo upoznavanje” uz pomoć robota.

Ovo upoznavanje izgleda tako što potencijalni parovi sede jedni preko puta drugih, ali tokom tri minuta ne izgovore ni reč. To umesto njih rade roboti.

Pre samog susreta, zainteresovani za upoznavanje popunjavaju upitnik u kojem daju svoje osnovne podatke, opisuju šta vole, a šta ne, a onda se ti odgovori ubacuju u memoriju robota.

Za mnoge je ideja da sede sa nekim za istim stolom i gledaju u dva robota koja govore o njima, zastrašujuća. Ali za brojne Japance, koji su stidljivi, ovo je odličan način probijanja leda.

Slične objave

Bitkoin “troši” više energije nego cijela Švajcarska

V.R.

Pištolji napravljeni od meteorita starog 4.5 milijardi godina

V.R.

MSI objavio overklokerski rekord za DDR4 memoriju na MPG Z390I GAMING EDGE AC matičnoj ploči

V.R.

Ostavite komentar