Svijet Vijesti

Hitna reakcija Kabula: Tražimo objašnjenje Trampove izjave

Avganistan hitno zatražio od Vašingtona da objasni Trampovu izjavu da bi mogao da dobije rat u Avganistanu za nedelju dana.

Avganistan hitno zatražio od Vašingtona da objasni Trampovu izjavu da bi mogao da dobije rat u Avganistanu za nedelju dana.

Osim toga, predsednik SAD je rekao i da to ne želi da uradi jer bi poginuli milioni ljudi, a Avganistan bi bio “zbrisan s lica zemlje”.

Odmah je reagovao zvanični Kabul, odakle je ameriškom predsedniku i administraciji u Vašingtonu po ručeno da nije ni na Americi, niti na bilo kojoj drugoj zemlji da odlučuju o sudbini Avganistana.

“Avganistan nikada nije i nikada neće dozvoliti ni jednoj stranoj sili da mu određuje sudbinu”, navedeno je u saopštenju iz predsedničkog kabineta.

Takođe se dodaje da Avganistan ceni napore SAD za postizanje trajnog mira u toj zemlji, ali se napominje da se to ne može postići bez avganistanskih lidera, koji, kako se tvrdi, ostaju odlučni da se konačno rešenje traži u političkoj areni.

Zatražili smo diplomatskim kanalima da nam se objasni Trampova izjava, zaključeno je u saopštenju, koje je prenela Raša tudej.

Izvor: B92

Slične objave

Eksplozija u rafineriji plina u Filadelfiji

M.

Drama u redovima DNS-a zbog mjesta u “Šumama” Srpske

D V

Nevrijeme: Čačak na udaru oluje

D V

Ostavite komentar