Region Vijesti

Pao sportski avion kod Zrenjanina

Sportski avion pao je jutros prilikom akrobacija u blizini aerodroma Ečka, jedan kilometar prema Lukićevu, a u tom udesu ima nastradalih.

Sportski avion pao je jutros prilikom akrobacija u blizini aerodroma Ečka, jedan kilometar prema Lukićevu, a u tom udesu ima nastradalih.

Inspektori Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju krenuli su na lice mesta kako bi obavili uviđaj, kaže za Tanjug direktor Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju Nebojša Petrović.

Naveo je da je avion “zlin 526F” pao u 8.30 u reonu aerodroma Ečka, a da prema prvim informacijama ima nastradalih. “U ovom trenutku ne možemo više od toga da kažemo. Mi smo na putu do tog mesta i treba da izvršimo uvidjaj”, kaže Petrović.

Rekao je da će istraga ići u dva pravca, jednu istragu će voditi istražni organi tužilaštva, a drugu Centar za istraživanje nesreća. “Definitivno se radi o udesu, a ne o nezgodi”, navodi Petrović.

U zrenjaninskoj policiji za Tanjug kažu da je pad aviona prijavljen policiji malo pre 9 sati, a da je trenutno na licu mesta ekipa Hitne pomoći.

Pink je preneo da je pao sportski avion kojim je upravljao pilot Vladimir Bulat (47), inače predsednik Aerokluba Zrenjanin, koji je izvodio akrobatski let. Avion je iznenada pao i prednjim delom se zabio u zemlju na dubini od oko dva metra, preneo je Tanjug.

Izvor: Tanjug

Slične objave

Premijer FR zabranjuje proteste na Jelisejskim poljim

M.

“Dijamantski lopovi” uhapšeni u Rusiji

M.

Izrael i SAD uspješno testirali protivraketni sistem na Aljasci

D V

Ostavite komentar