Banja Luka

Uskoro asfaltiranje novog mosta u Dragočaju

Izgradnja novog mosta u Dragočaju, u okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“,  jednog od najvećih investicionih projekata u ovom naselju, odvija se predviđenom dinamikom, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve. -Do sada su izvršeni radovi na izgradnji obalnih stubova mosta, postavljanju betonskih nosača mosta i betoniranju armirano…

Izgradnja novog mosta u Dragočaju, u okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“,  jednog od najvećih investicionih projekata u ovom naselju, odvija se predviđenom dinamikom, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

-Do sada su izvršeni radovi na izgradnji obalnih stubova mosta, postavljanju betonskih nosača mosta i betoniranju armirano – betonske ploče – ističu u Odjeljenju.

Protekle sedmice, izvedeni su radovi na postavljanju ograde i hidroizolacije, čime se stvaraju uslovi za postavljanje asfaltnog sloja.

-Ovih dana počeće se sa postavljanjem ivičnjaka i pripremom za izradu asfaltnih slojeva na mostu- ističu u Odjeljenju.

Izgradnjom novog mosta ne samo da će biti poboljšan i ubrzan saobraćaj u ovom naselju, već će značajno biti smanjen rizik od izlijevanja Dragočajke što je ranije bio čest slučaj, jer je stari most predstavljao tzv. usko grlo u slučajevima visokih vodostaja.

Iz tog razloga, novi most biće znatno veći od dosadašnjeg, sa omogućenim dvosmjernim saobraćajem. Prema projektu, biće dugačak 13, a širok devet metara. Imaće dvije saobraćajne trake po tri metra, te dvije pješačke staze od po metar i po širine.

Izgradnja mosta počela je krajem aprila, a rok za izvođenje radova 120 dana. Projekat vrijedan 220.000 KM izvodi preduzeće ,,Vranica BL“ d.o.o. Banja Luka.

Izvor: Banjaluka.net

Slične objave

Opljačkana pa zapaljena kuća

M.

Ni loše vrijeme nije uticalo na gurmane: Na “Ćevap festu” ispečeno 13.500 porcija ćevapa

bigportal

Banjalučki biciklisti večeras voze kroz Lazarevo

M.

Ostavite komentar