Magazin Showbiz

Rusi grade svoj Holivud za vojne filmove!

Ministarstvo odbrane Rusije uzvraća udarac američkoj produkciji!

Ministarstvo odbrane Rusije uzvraća udarac američkoj produkciji!

Ministarstvo odbrane Rusije planira da stvori “armijski Holivud” za snimanje filmova koji će veličati podvige ruske vojske i oficira.

“Večernje novosti” javljaju da će filmski studio biti napravljen u Podmoskovlju, u parku “Patriot”, i da će biti u potpunosti posvećen snimanju ostvarenja o vojnoj problematici.

“U Rusiji su svesni da su Amerikanci, zahvaljujući bogatoj produkciji, uspeli čitav svet da ubede da su oslobodili planetu od Hitlera, bez obzira na činjenicu da je čak i predsednik Donald Tramp nedavno priznao da su Sovjeti u Drugom svetskom ratu imali više žrtava nego svi ostali narodi zajedno,” prenosi taj list.

“Stalno dobijamo predloge da snimamo istorijske filmove, ali mi želimo da snimamo i umetničke, filmove o savremenoj ruskoj armiji i herojima koji se bore protiv čudovišnog monstruma, međunarodnog terorizma,” izjavio je ministar odbrane Sergej Šojgu.

Zamenik ministra Andrej Kartapolov potvrdio je da će uskoro početi snimanje filma o podvizima ruske vojske u borbi protiv islamskih terorista u Siriji.

Ministarstvo odbrane odlučilo se na ovaj korak zbog nezadovoljstva aktuelnom ruskom produkcijom – stvaraoci štede na vojnim konsultantima, pa filmovi snimljeni u poslednje vreme često imaju propuste.

“Gledao sam filmski serijal o Morskim đavolima i očekivao dramatične scene ruskih morskih diverzanata. Ali, scenarista i režiser su te morske diverzante, umesto u vodi, videli po nekim selima gde se bore protiv seoskih kriminalaca,” rekao je Kartapolov.

“Novosti” u tekstu dopisnika iz Moskve Branka Vlahovića ističu da će studio sredstva dobijati iz vojnog budžeta, da “dežurni kritičari” misle da će vojska na taj način previše “ući” u film, ali da za tom kritikom nema potrebe, jer će filmove svakako snimati profesionalni režiseri i glumci.

Slične objave

Trogodišnji dječak preživio pad sa šestog sprata

V.R.

7 loših osobina Vage zbog kojih je drugi vide kao negativca

Igor Mudrinić

Kćerka Paula Walkera objavila njegovu nikad viđenu fotku i raznježila sve porukom

J K

Ostavite komentar