Region Vijesti

Haradinaj podržava otvaranje kancelarije za saradnju sa BiH

Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj podržao je inicijativu bošnjacke koalicije Vakat u skupštini da se u Prištini otvori kancelarija za saradnju i vezu sa BiH. Koalicija Vakat je tu inicijativu predočila Haradinaju tokom sastanka u četvrtak. Kako je za Radio slobodna Evropa izjavila poslanica Vakata u skupštini u…

Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj podržao je inicijativu bošnjacke koalicije Vakat u skupštini da se u Prištini otvori kancelarija za saradnju i vezu sa BiH.

Koalicija Vakat je tu inicijativu predočila Haradinaju tokom sastanka u četvrtak.

Kako je za Radio slobodna Evropa izjavila poslanica Vakata u skupštini u Prištini, Duda Balje, plan je da se formira kancelarija kojoj će državljani BiH i građani sa Kosova moći da se obrate u slučaju bilo kakvih potreba ili problema, kao što je sloboda kretanja i slično.

Kako je dodala, tu ideju su tokom njene nedavne posjete Sarajevu pokrenuli iz Udruženja Albanaca u BiH, a sve to zbog neuspostavljenih diplomatskih odnosa između BiH i Prištine.

Portparolka Haradinaja, Donjeta Gaši, potvrdila je za RSE da je on, izrazio podršku tome da se sagledaju sve mogućnosti, a kako bi se zahtijev bošnjačke zajednice razmotrio i sproveo, prenio je RTK2.

TANJUG

Slične objave

OSTAVILA BEBU: Kako je policija pronašla majku

M.

Pogledajte kako izgleda Putinova moćna vojna baza na Arktiku

M.

Nešto drugačije sa Milošem Šolajom

M.

Ostavite komentar