Uncategorized

Kim Džong Un zvanično šef države i glavni komandant vojske

Sjeverna Koreja donijela je novi ustav u kojem je zvanično imenovala Kim Džong Una kao šefa države te zemlje i glavnog komandanta vojske. Rojters navodi, pozivajući se na posmatrače, da postoji mogućnost da je cilj novog ustava priprema za mirovni sporazum sa SAD. Sjeverna Koreja dugo je pozivala na mirovni…

Sjeverna Koreja donijela je novi ustav u kojem je zvanično imenovala Kim Džong Una kao šefa države te zemlje i glavnog komandanta vojske.

Rojters navodi, pozivajući se na posmatrače, da postoji mogućnost da je cilj novog ustava priprema za mirovni sporazum sa SAD.

Sjeverna Koreja dugo je pozivala na mirovni sporazum sa SAD kako bi se normalizovali odnosi između dvije zemlje i okončalo tehničko stanje rata, koje traje od završetaka Korejskog rata (1950-1953) pošto je potpisano primirje, ali ne i mirovni sporazum.

U novom ustavu, koji je objavljen na državnom portalu Naenara, navodi se da je Kim kao predsjedavajući Komisije za državne poslove, najvišeg upravnog tijela uspostavljenog 2016, “vrhovni predstavnik svog korejskog naroda”, što znači i šef države i glavni komandant.

U prethodnom ustavu Kim je označen samo kao “vrhovni lider” koji komanduje svim vojnim snagama te zemlje.

Slične objave

Ništa od Kine – Pavkov ostaje u Zvezdi

Z.K

Bivši “Viktorijin anđeo” i dalje plijeni savršenim izgledom

V.R.

Nebo se otvorilo iznad Zenice

M.

Ostavite komentar