Svijet Vijesti

Iran opet upozorava Veliku Britaniju: Ovo je opasna igra s posledicama

Iran je danas pozvao Veliku Britaniju da odmah oslobodi njihov naftni tanker koji je Britanska kraljevska mornarica zaplenila prošle sedmice. “Ovo je opasna igra sa posledicama. Legalni razlog za zaplenu nije osnovan. Oslobađanje tankera je u interesu svih zemalja”, istakao je portparol ministarstva spoljnih poslova Irana Abas Musavi, prenosi Rojters…

Iran je danas pozvao Veliku Britaniju da odmah oslobodi njihov naftni tanker koji je Britanska kraljevska mornarica zaplenila prošle sedmice.

“Ovo je opasna igra sa posledicama. Legalni razlog za zaplenu nije osnovan. Oslobađanje tankera je u interesu svih zemalja”, istakao je portparol ministarstva spoljnih poslova Irana Abas Musavi, prenosi Rojters pozivajući se na iransku agenciju IRNA.

Strane sile treba da odu iz regiona jer su Iran i druge regionalne zemlje sposobne da osiguraju regionalnu bezbednost, poručio je Musavi.

Iran je upozorio i na recipročne mere ako tanker ne bude bio osobođen.

Britanska vlada saopštila je u četvrtak da su tri iranska broda pokušala da blokiraju prolaz britanskom tankeru kroz Ormuški moreuz, ali da su se povukla posle upozorenja britanskog ratnog broda.

Velika Britanija podigla je na najviši, treći nivo, upozorenje za brodove, koji plove pod zastavom te zemlje u vodama Irana.

Britanska kraljevska mornarica zaplenila je iranski tanker kod Gibraltara zbog sumnje da krši sankcije noseći naftu za Siriju.

Slične objave

Sukob demonstranta i policije u njemačkom rudniku

M.

Danas kiša, u višim predjelima susnježica i snijeg

M.

EU neće da razgovara o Bregzitu za vikend

M.

Ostavite komentar