Magazin Zanimljivo

Brutalan napad na sopstvenu vrstu: Ogromna ajkula sa dva ugriza prepolovila drugu ajkulu

Australijiski ronioci su uspeli su da snime jedan potpuno neverovatan prizor. Oni su “uhvatili trenutak” kada jedna velika bela ajkula ujeda drugu i nanosi joj smrtonosne povrede. Dramatičan snimak prikazuje neman od preko tri metra dužine, koju napadaju mnogo veće ajkule dok ona jede mamac pored ribarskog čamca. Brutalni napad,…

Australijiski ronioci su uspeli su da snime jedan potpuno neverovatan prizor. Oni su “uhvatili trenutak” kada jedna velika bela ajkula ujeda drugu i nanosi joj smrtonosne povrede.

Dramatičan snimak prikazuje neman od preko tri metra dužine, koju napadaju mnogo veće ajkule dok ona jede mamac pored ribarskog čamca.

Brutalni napad, koji je bio fatalan, završio se velikim ugrizom na sredini trupa ajkule žrtve. Uskoro je usledio još jedan takav ujed.

“Ovo je ogromna ajkula, dugačaka 3 i po metra. Ali pogledajte samo veličinu tog ugriza! To je ogromno! To je ogromna količina energije koja vam je potrebna da biste tako ugrizli drugu ajkulu.”

“I sami morate da budete prilično veliki”, prokomentarisao je snimak profesor Mark Miken iz Australijskog instituta za pomorske nauke, za National Geographic WILD.

Slične objave

Rasel Krou trebalo da glumi Aragorna, odbio zbog Pitera Džeksona

V.R.

Zbog drijemanja u ležaljci, kažnjen sa 300 evra

V.R.

Atlantski okean “ostaje bez daha”

V.R.

Ostavite komentar