Svijet Vijesti

Sestra Kim Džong Una sve moćnija

Mlađa sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong dobija sve veću moć u zemlji, tvrdi južnokorejska obaveštajna agencija. Kim Jo Džong trenutno obavlja posao direktora severnokorejskog Sekretarijata za propagandu i agitaciju, a mogla bi da postane moćna gotovo kao neki visoki pomoćnici Kim Džong Una, prenosi američki portal…

Mlađa sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong dobija sve veću moć u zemlji, tvrdi južnokorejska obaveštajna agencija.

Kim Jo Džong trenutno obavlja posao direktora severnokorejskog Sekretarijata za propagandu i agitaciju, a mogla bi da postane moćna gotovo kao neki visoki pomoćnici Kim Džong Una, prenosi američki portal UPI.

Kako se navodi, ona se držala po strani nakon što drugi samit SAD i Severne Koreje održan u februaru nije dao željene rezultate, a sve više prisutnija u javnosti postala je nakon iznenadnog susreta Kima i američkog predsednika Donalda Trampa u Demilitarizovanoj zoni između dve Koreje.

Portal navodi da bi ona mogla da uđe u 10 najmoćnijih ljudi u toj zemlji, o čemu godori podatak da je pre dva dana, na obeležavanju 25 godišnjice smrti osnivača Kim Il Sunga bila među 10 funkcionera kojima je Kim bio okružen.

Slične objave

Cipras potvrdio održavanje parlamentarnih izbora 7. jula

M.

Pacoli opet piše Mogerinijevoj: Beograd “hapsi”

M.

“IDEM DO KRAJA” Otac ubijenog Davida, Davor Dragičević, od septembra ULAZI U POLITIKU

M.

Ostavite komentar