Magazin Zanimljivo

Japansko ugostiteljstvo: Hotelska soba sa simulatorom za letenje

Ponekad nije lako da se zaspi u novoj sobi i nepoznatom krevetu, pa ugostitelji na različite načine pokušavaju da reše ovaj problem.

Ponekad nije lako da se zaspi u novoj sobi i nepoznatom krevetu, pa ugostitelji na različite načine pokušavaju da reše ovaj problem.

Jedan japanski hotel otišao je korak dalje od svih, te u sobe dodao simulator letenja, baziran na kontrolnoj kabini aviona Boeing 737-800.

Radi se o hotelu Haneda Excel Hotel Tokyu u Tokiju, a čini se da je planirano da gosti u simulatoru uživaju dok su budni, i to za 233 dolara za noć. Pored sobe mogu da rezervišu i jednu lekciju iz letenja koja traje 90 minuta, te za to plate 277 dolara, a u cenu je uračunato i prisustvo instruktora. Hotel je povezan i sa Hanedaaerodromom, pa oni kojima simulator nije dovoljan mogu i dodatno da uživaju u različitim modelima aviona. Uprava hotela ne navodi koji je softver korišćen u okviru simulatora, a zanimljivo je da je stigao odmah nakon što je Microsoft objavio novi dodatak za svoje simulatore letenja.

Sve je više hotela koji nude gejming sobe, te druge tehnološke udobnosti, pa je konkurencija sve veća, a naročito u Japanu gde se hoteli već neko vreme pretvaraju u atrakcije, sve od putujućih apartmana do objekata u kojima je osoblje potpuno robotizovano.

Izvor: The Verge

Slične objave

Zabranjuju predstavu jer glumci nose crne maske: Rasizam ili sloboda izražavanja?

V.R.

Izjava maturanta iz Bijeljine nasmijala region

Igor Mudrinić

Hajdi Klum pokazala gole grudi

V.R.

Ostavite komentar