Republika Srpska / BiH Vijesti

Čekamo izvještaj o “potkivanju”

Ambasada BiH – Zabrinuti smo zbog svih dešavanja vezano za Grupu -Pravda za Davida- čekamo izvještaj Pribea.

Ambasada BiH – Zabrinuti smo zbog svih dešavanja vezano za Grupu -Pravda za Davida- čekamo izvještaj Pribea.

Gospodja Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića imala je u Banja Luci sastanak sa predstavnikom Ambasade SAD u BiH Corej Gonzales, koji je izrazio žaljenje i zabrinutost zbog svega što se dešava sa Davidovim ocem, Davorom Dragičevićem, majkom Suzanom, a posebno sa članovima Grupe “Pravda za Davida” na skupovima u Banja Luci.

On je istakao da Ambasada SAD u Sarajevu pomno prati sve što se dešava sa Grupom “Pravda za Davida”, kao i nasrtaje policije na njene članove i progon pojedinaca.

Gospodin Corej Gonzales je istakao da Ambasada SAD u BiH čeka izvještaj njemačkog pravnog eksperta gospodina Pribea, koji piše iscrpan i detaljan izvještaj o stanju u pravosudju u BiH, posebno slučajevima “Dragičević” i “Memić”, ali i aferi “potkivanje” u koju je umiješan Tegeltija.

Planiran sastanak majke Suzane i sa ambasadorom SAD u BiH Ericom Nelsonom.

Dvadesetjednogodišnji Banjalučanin David Dragičevića je nestao 18.marta 2018. godine, a nekoliko dana kasnije je nadjeno njegovo beživotno tijelo na ušću Crkvene u rijeku Vrbas. Do danas za njegovo ubistvo niko nije odgovarao, niti je sudski procesuiran.

Njegova porodica otac Davor i majka Suzana Radanović kreću sa skupovima “Pravda za Davida” 26.marta i do danas je održano 471 takavo okupljanje u Banja Luci, devet mjeseci na Trgu Krajine, a potom ispred Hrama Hrista Spasitelja. Sa oba mjesta ih je policija RS prognala i zlostavljala prilikom brutalnog uklanjanja.

Članovi Grupe “Pravda za Davida” trenutno se okupljaju svako veče na klupama ispred dvorišta Hrama.

David je sahranjen prvo u Banja Luci, a nakon toga roditelji su njegove posmrtne ostatke eshumirali i sahranili u Beču, gdje danas živi otac Davor i majka Suzana.

(Infomedia Balkan)

Slične objave

Njemačka prihvatila djecu terorista

M.

Žena hicem iz pištolja UBILA RODICU, a nakon toga joj RANILA SINA

M.

“Trapavost u rasuđivanju, nemojte urolovati dela bez ubedljivog razloga”

M.

Ostavite komentar