Republika Srpska / BiH Vijesti

TRAGEDIJA PODSTAKLA NA AKCIJU: Put smrti “na kanalu” pod lupom stručnjaka

Agencija za bezbjednost saobraća RS uputiće zahtjev za temeljitu stručnu provjeru lokalnog puta Laktaši – Srbac, poznatijeg kao put “na kanalu”, nakon čega će biti razmotrene mogućnosti da se na najrizičnijim dijelovima ove saobraćajnice postave zaštitne ograde, takozvani odbojnici. Potvrdio je to za Srpskainfo Milija Radović, direktor ove Agencije. Direktan…

Agencija za bezbjednost saobraća RS uputiće zahtjev za temeljitu stručnu provjeru lokalnog puta Laktaši – Srbac, poznatijeg kao put “na kanalu”, nakon čega će biti razmotrene mogućnosti da se na najrizičnijim dijelovima ove saobraćajnice postave zaštitne ograde, takozvani odbojnici.

Potvrdio je to za Srpskainfo Milija Radović, direktor ove Agencije.

Direktan povod za ovakav potez je saobraćajna nesreća u kojoj su, proteklog vikenda, na ovom putu poginula trojica mladića. Ovo nije prva teška saobraćajna nesreća “na kanalu”, a na opasnosti vožnje ovim putem odavno upozoravaju i stručnjaci i mještani.

– Ovo je izuzetno opasan put. Pošto je širok, poput magistrale, i prolazi kroz ravnicu, vozači često imaju utisak da mogu voziti brže nego što je, realno gledano, bezbjedno. Uz to, put je izdignut, na nekim mjestima i na visinu od pet metara iznad okolnog terena, pa slijetanje s puta u punoj brzini može imati kobne posljedice – objasnio je Radović.
Prijedlog za reviziju ovog puta Agencija će uputiti optinama Laktaši i Srbac, jer su one nadležne za gazdovanje ovom saobraćajnicom. Provjeru će provesti neko od za to ovlaštenih stručnjaka ili pravnih lica, a na osnovu nalaza stručnjaka biće predložene mjere bezbjednosti.

Jedna od gotovo izvjesnih mogućnosti jeste postavljanje zaštitne ograde, vjerovatno i ograničenja brzine, a možda će na nekim dionicama biti postavljene i trake za usporavanje ili takozvani “ležeći policajci”.

Za sada je ključno pitanje da li će opštine Srbac i Laktaši platiti stručno vještačenje, a potom i radove na putu, jer ni jedno ni drugo nije mala investicija.

SrpskaInfo

Slične objave

Afera “PIRALEN” Zagađenu zemlju bacili u blizini kuća, pa morali da je vrate u krug preduzeća

D V

“Bolju osobu od Palmera SAD nisu mogle da pronađu”

M.

Voz udario u automobil: Poginulo jedno lice, dvoje povrijeđeno

M.

1 Komentar

gordan Juli 10, 2019 at 8:17 am

Naravno, uvijek se sjetimo da treba nesto uciniti kada je vec kasno za ljudkse zivote.
A odgovornost niko ne preuzima, jer je ova vlast savrsena i ne odgovara nikome ni za sta.
Fuj

Odgovori

Ostavite komentar