Banja Luka

Apel Banjalučanima da ne pale gume uoči Petrovdana

Iz Gradske uprave Banjaluka apeluju na građane da, povodom predstojećeg praznika Petrovdana, ne pale gume, jer time ugrožavaju životnu sredinu, a nekontrolisano paljenje na otvorenom može izazvati požare. Načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije Milenko Letić rekao je Srni da je komunalna policija pojačala kontrole na terenu. “Molim građane da se…

Iz Gradske uprave Banjaluka apeluju na građane da, povodom predstojećeg praznika Petrovdana, ne pale gume, jer time ugrožavaju životnu sredinu, a nekontrolisano paljenje na otvorenom može izazvati požare.

Načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije Milenko Letić rekao je Srni da je komunalna policija pojačala kontrole na terenu.

“Molim građane da se uzdrže od takvih aktivnosti, da ne pale gume jer to može dovesti do neželjenih posljedica”, dodao Letić.

Građani koji primijete da se na određenim lokacijama pripremaju veće količine guma za paljenje mogu to da prijave Komunalnoj policiji putem telefona 051/306-464, odnosno Centru za obavještavanje na telefon broj 121.

Iz Gradske uprave navode da paljenje guma nije u duhu pravoslavne tradicije, već se za lile, koje su simbolika ovog praznika, koristi kora drveta.

Slične objave

Večeras zaprašivanje komaraca u 8 gradskih naselja

M.

Planirana isključenja električne energije u Banjaluci za srijedu, 14.08.

J K

Banja Luka: Servisne informacije za 13.06.2019.

J K

Ostavite komentar