Magazin Zanimljivo

Prodaje se stan porodice Miteran u Parizu, cijena “sitnica” – 1,4 miliona evra

Nedavno je u francuskom listu Le Progres objavljen oglas o prodaji stana bivšeg francuskog predsjednika Fransoa Miterana

Nedavno je u francuskom listu Le Progres objavljen oglas o prodaji stana bivšeg francuskog predsjednika Fransoa Miterana koji se nalazi u pariskom Petom arondismanu, prenose francuski mediji.

Kada pomislite na sve one osobe koje su svojevremeno prešle prag stana, koje su tamo vodile zanimljive rasprave i razgovore ili su se jednostavno u stanu družile, priznaćete, stan je više od jednostavne nekretnine, to je deo francuske istorije, pišu mediji.

Objekat od 79 kvadratnih metara nalazi se u u Rue de Bievre u šarmantnoj zgradi izgrađenoj 1880. u Petom pariskom arondismanu, piše Le Progres.

Porodica Miteran je stan kupila 1971. godine, a bivši francuski predsednik tamo je sa suprugom živeo do svoje smrti 1996. godine.

U oglasu se dodaje i da je stan bio poprište istorijskih sastanaka i događanja.

Nekretninu čini prizemlje od 42 kvadratna metra u kojem su kuhinja, trpezarija i dnevni boravak, ko i prvi sprat od 37 metara, gde se nalaze spavaća soba i kupatilo.

Ali, drugi sprat zgrade i njeno potkrovlje u kojem se nalazila privatna kancelarija bivšeg francuskog predsednika nisu na prodaju, dodaje list.

Za ovaj mali deo francuske istorije zainteresovani će morati da izdvoje 1,4 miliona evra ili 17.500 evra po kvadratnom metru, što je cena koju mnogi smatraju previsokom za stan u čiju će obnovu morati da se uloži dodatni novac.

U istom arondismanu prosečna cena stanova iznosi između 13.000 i 14.000 evra po kvadratnom metru, a zanimljivo je i da je Fransoa Miteran nekretninu kupio 1971. po ceni od 1.000 evra po kvadratnom metru.

Izvor: N1

Slične objave

Pogled na Menhetnu može da vrijedi i 11 miliona dolara

V.R.

Ova fotografija je postala apsolutni hit na Twitteru, a jasno je i zašto

J K

Vozač autobusa najurio putnicu jer “pokazuje previše”

V.R.

Ostavite komentar