Republika Srpska / BiH Vijesti

Olujno nevrijeme pogodilo Srpsku

Olujno nevrijeme pogodilo je danas u popodnevnim satima Gradišku, Srbac, Kozarsku Dubicu, Derventu, Lopare. Lokalni mediji javljaju da je protivgradna zaštita dejstvovala sa ukupno 106 raketa. Na gradonosni oblak koji je stigao iz pravca Hrvatske na područje opština uz rijeku Savu protivgradna zaštita dejstvovala je sa 41 raketom, rekao je…

Olujno nevrijeme pogodilo je danas u popodnevnim satima Gradišku, Srbac, Kozarsku Dubicu, Derventu, Lopare. Lokalni mediji javljaju da je protivgradna zaštita dejstvovala sa ukupno 106 raketa.

Na gradonosni oblak koji je stigao iz pravca Hrvatske na područje opština uz rijeku Savu protivgradna zaštita dejstvovala je sa 41 raketom, rekao je za Srnu direktor Protivgradne preventive Republike Srpske, Tihomir Dejanović.

On kaže da je jako olujno nevrijeme praćeno gradom zahvatilo područje opštine Kozarska Dubica oko 15 sati, a potom se gradonosni oblak počeo premještati preko Gradiške ka Srpcu.

“Strijelci javljaju da jak vjetar podiže i krovove kuća”, rekao je Dejanović.

On navodi da je gradonosni oblak bio na graničnom području sa Hrvatskom i da je protivgradna zaštita djelovala tek kada je ušao na područje Republike Srpske.

“U skladu sa međugraničnim sporazumom, smijemo da djelujemo tek kada se oblak pojavi u našem području”, pojasnio je Dejanović i dodao da dejstvo na protivgradni oblak još traje.

(AGENCIJE,Nezavisne)

Slične objave

Palicama pretukli mladića ispred diskoteke pa mu odsjekli uho

M.

Kupljene diplome nisu prioritet?

M.

Haos u Tirani: Demonstranti kroz suzavac jurišali na parlament, ima povređenih

M.

Ostavite komentar