Svijet Vijesti

Ruski Su-27 presreo američkog Posejdona

Lovac Su-27 dežurnih vazdušnih snaga Južnog vojnog okruga Rusije uzletio je kako bi presreo američki patrolni vojni avion P-8A Posejdon, poznatog lovca na podmornice, koji je letio iznad neutralnih voda Crnog mora i približavao se granici Rusije. – Za presretanje podignut je lovac Su-27 iz sastava dežurnih snaga protivazdušne odbrane…

Lovac Su-27 dežurnih vazdušnih snaga Južnog vojnog okruga Rusije uzletio je kako bi presreo američki patrolni vojni avion P-8A Posejdon, poznatog lovca na podmornice, koji je letio iznad neutralnih voda Crnog mora i približavao se granici Rusije.

– Za presretanje podignut je lovac Su-27 iz sastava dežurnih snaga protivazdušne odbrane Južnog vojnog okruga – navodi se u saopštenju Ministarstva.

Prema tvrdnjama Ministarstva odbrane, posada ruskog aviona se približila na sigurnoj udaljenosti od letećeg objekta i identifikovala ga kao američki izviđački avion P-8A Posejdon, koji je odmah promijenio smjer letenja od državne granice Rusije.

Kako se navodi, pritom je Su-27 poštivao međunarodna pravila za korištenje vazdušnog prostora te se nakon završetka zadatka vratio u bazu.

Slične objave

Bolnice u Srpskoj u opštem kolapsu

M.

Đaci na ekskurziji u hotelu koji je gorio prije mjesec dana, roditelji zabrinuti

D V

Gardijan: Napad na KiM u delikatnom političkom trenutku za Beograd

M.

Ostavite komentar