Hardware i software Tehnologija

LG OLED TV paneli dobili ‘Eye Comfort Display’ sertifikat

S obzirom na to koliko vremena provodimo gledajući u ekrane, poput televizora, postoji nekoliko stvari koje je potrebno imati na umu

S obzirom na to koliko vremena provodimo gledajući u ekrane, poput televizora, postoji nekoliko stvari koje je potrebno imati na umu. Ovo uključuje veličinu, vrstu panela, jasnoću, boju i tako dalje. Međutim, kao što je pomenuto, s obzirom na to koliko vremena provodimo gledajući u ekrane, udobnost bi trebalo da je jednako važna stavka.

Kompanija LG je nedavno objavila da je dobila sertifikat “Eie Comfort Display”, od strane TÜV Rheinlanda za svoje velike OLED TV panele. Ovaj sertifikat i funkcija proveravaju karakteristike kao što su sadržaj plavog svetla, treperenje slike, kao i prikaz visokog kvaliteta.

Prema rečima Chang-Ho Oha – izvršnog potpredsednika kompanije LG i šefa TV Business odeljenja kompanije LG Display: “TÜV Rheinland sertifikacija označava da su OLED TV-paneli LG Display-a sada međunarodno priznati kao diuspleji koji pozitivno utiču na zdravlje očiju. Očekujemo da potrošači sada mogu da izaberu svoje OLED televizore sa više samopouzdanja“.

žStvari poput plavog svetla, koje emituju naši displeji, su povezane sa poremećajima u našem ciklusu spavanja, i to je razlog zbog kojeg vidimo sve više kompanija koje dolaze do načina da ograniče “blue light” emisiju. Na primer, Apple-ovi iOS uređaji dolaze sa Night Shift režimom koji povećava temperaturu boje ekrana tako da se emituje manje plave svetlosti.

Izvor: Ubergizmo

Slične objave

SpaceX Starman i Tesla Roadster obišli prvi krug oko Sunca

V.R.

MacBook Pro od 16 inča bi mogao stići u oktobru, po cijeni od 3000 dolara

V.R.

Huawei čeka na službeno odobrenje za nastavak korišćenja Androida

V.R.

Ostavite komentar