Hardware i software Tehnologija

Broadcom je blizu dogovora o kupovini Symanteca za 15 milijardi dolara

Broadcom je blizu toga da kupi komapniju Symantec, koja se bavi poslovima sajber sigurnosti, prema navodima izvora koji su razgovarali sa Financial Times-om.

Broadcom je blizu toga da kupi komapniju Symantec, koja se bavi poslovima sajber sigurnosti, prema navodima izvora koji su razgovarali sa Financial Times-om. Prema izveštaju, dve kompanije su blizu sporazuma kojim bi proizvođač čipova kupio Symantec za oko 15 milijardi dolara. Izvori su naveli da, iako je dogovor blizu, finalizacija sporazuma bi mogla biti odložena za 4. jul.

Ova vest dolazi nešto više od godinu dana nakon što je američki predsednik Donald Trump blokirao pokušaj kompanije Broadcom da preuzme konkurentskog proizvođača čipova, Qualcomm, što je navedeno kao pretnja nacionalnoj bezbednosti. Ukoliko Broadcom kupi Symantec, to će biti druga softverski orijentisana firma koju je proizvođač čipova kupio, nakon što je još u novembru kupio CA Technologies za 18,9 milijardi dolara.

Nakon što je kupio CA, šef Broadcoma, Hock Tan se posvetio sužavanju fokusa delovanja CA Technologies kako bi proširio svoje poslovanje sa nekoliko odabranih, glavnih klijenata. Tan bi takođe mogao suziti i fokus delovanja Symantec-a kako bi se ostvario jači rast.

Nakon što su glasine o akviziciji objavljene u javnosti, cena Symantecovih akcija je porasla sa 22 na 25 dolara.

Izvor: Neowin

Slične objave

“Kineski Gugl” izgubio 60 milijardi dolara tržišne vrijednosti

V.R.

Microsoft: Bez lozinki za Windows 10

V.R.

Da li će nas vještačka inteligencija spasiti od najtežih bolesti?

V.R.

Ostavite komentar