Region Vijesti

Vučić: Ponosan sam na Srbe, nisu od njih kupili ni kilogram šećera ni kilogram soli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je situacija na severu Kosmeta sve teža. Rekao je da su prištinske vlasti pokušale da dovođenjem kamiona, bez ikakvih pravila, prodaju robu Srbima. Nisu prodali juče ni kilogram šećera, ni kilogram soli, istakao je Vučić i poručio da je…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je situacija na severu Kosmeta sve teža. Rekao je da su prištinske vlasti pokušale da dovođenjem kamiona, bez ikakvih pravila, prodaju robu Srbima. Nisu prodali juče ni kilogram šećera, ni kilogram soli, istakao je Vučić i poručio da je ponosan na Srbe.

Nakon sastanka sa članom Predstavničkog doma Kongresa SAD Eliotom Engelom predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare govorio o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Situacija na severu pokrajine je, kaže, sve teža i političko-bezbednosnim rečnikom rečeno – veoma kompleksna. Najviše je teškoća sa snabdevanjem, zbog prištinske takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije. Kada vam neko uvede taksu od 100 odsto, taj vam je zabranio trgovinu, poručio je predsednik.

Istakao je da je država Srbija pronalazila načine da snabdeva stanovništvo na severu. U tom periodu Albanci su zaplenili 16 kamiona sa robom, vozači su privođeni, vređani, maltretirani.

“U 14 kamiona bili su prehrambeni proizvodi, a u dva stočna hrana. Na jedan kombi je pucano 11. juna u Jošanici, opština Leposavić”, rekao je Vučić.

Uskoro opširnije…

Slične objave

Godina prođe a ubica nema

D V

Vučić: To je bio zločin i agresija

M.

Uspješna akcija vatrogasaca, ugašen požar u Energani u Incelu

M.

Ostavite komentar