Tehnologija World-wide-web

Tržište mobilnog plaćanja do 2022. godine vrijedno 1,3 biliona dolara

Prema novom istraživanju koje je objavljeno na sajtu ResearchAndMarkets, tržište mobilnog plaćanja će u narednim godinama doživjeti veliki rast

Prema novom istraživanju koje je objavljeno na sajtu ResearchAndMarkets, tržište mobilnog plaćanja će u narednim godinama doživjeti veliki rast te bi njegova vrednost do 2022. godine trebalo da bude 1,3 biliona američkih dolara.

Ističe se veliki rast platformi za mobilno plaćanje kako na razvijenim tako i na tržištima u razvoju, a za 2019. godinu se spominje dinamično tržište kao i mnogobrojne kompanije koje su se uključile na tržište (Amazon, Facebook i kompanije s tržišta mobilnih uređaja kao što su Apple, Google, Samsung i Huawei). Platforme kao što su Google Pay, Samsung Pay, Apple Pay, Huawei Pay i Xiaomi Mi Pay zaslužne su za širenje mobilnog plaćanja.

Istraživanjem su obuhvaćena mobilna plaćanja putem digitalnih novčanika, NFC-a, QR kodova, transfera novčanih sredstava putem SMS-a to jest uopšteno sve alternative klasičnom plaćanju gotovinom i klasičnom plaćanju kreditnim karticama.

Do 2022. godine tržište bi trebalo da zabeleži rast vrednosti sa sadašnjih 348 milijardi dolara na 1,3 biliona dolara. U istraživanju se spominju i telekomunikacijski operateri koji nude vlastite usluge mobilnog plaćanja.

Izvor: SEEbiz

Slične objave

Počeo je kraj čovečanstva, a oni su posljednja faza evolucije

V.R.

Preko 200.000 Redmi K20 Pro telefona prodato u prvom talasu

V.R.

Android Pie ažuriranje za HTC U11 pristiže korisnicima u Evropi

V.R.

Ostavite komentar