Formula 1 Sport

Mik Šumaher će voziti očev bolid na Hokenhajmu

Nemački vozač Mik Šumaher voziće sledećeg meseca u Hokenhajmu Ferarijev bolid kojim je njegov otac 2004. godine osvojio rekordnu 7. titulu šampiona Formule 1. Mik Šumaher, sin Mihaela Šumahera legendarnog vozača Formule 1 dobio je priliku da 27. i 28. jula u Hokenhajmu vozi očev F2004 bolid. Mik će se…

Nemački vozač Mik Šumaher voziće sledećeg meseca u Hokenhajmu Ferarijev bolid kojim je njegov otac 2004. godine osvojio rekordnu 7. titulu šampiona Formule 1.

Mik Šumaher, sin Mihaela Šumahera legendarnog vozača Formule 1 dobio je priliku da 27. i 28. jula u Hokenhajmu vozi očev F2004 bolid.

Mik će se na pisti u legendarnom Feraijevom bolidu naći pre kvalifikacija u subotu, kao i pre parada vozača uoči nedeljne trke.

Mik Šumaher se takmiči u Formuli 2 za ekipu Prema Rejsing i deo je Ferarijeve vozačke akademije. Mihael Šumaher je rekorder Formule 1 sa sedam titula i 91 pobedom, od koje je četiri ostvario u Hokenhajmu.

“Biće emotivan trenutak videti Mika za volanom bolida koji nosi toliko lepih uspomena. F2004 je bio fantastičan bolid, ostvario je 15 pobeda i obe šampionske titule u sezoni, za koju se može reći da je bila kulminacija zlatnog perioda”, rekao je izvršni direktor F1 Ros Bron.

Slične objave

Šifrin treći put zaredom titula u Svjetskom kupu, Paris brži od Fojca

V.R.

Dan III: Novak zatvara program, težak posao za Janka i Miomira

Z.K

Murinjo: Sitijev drugi tim može da se bori za titulu

V.R.

Ostavite komentar