Magazin Zanimljivo

Vodič iz 1955: Dobra supruga uvijek zna gdje joj je mjesto

Pedesetih godina prošloga vijeka žene su imale priliku da kupe “Vodič za dobru suprugu” koji se sastoji od niza pravila kako zadovoljiti svog supruga.

Pedesetih godina prošloga vijeka žene su imale priliku da kupe “Vodič za dobru suprugu” koji se sastoji od niza pravila kako zadovoljiti svog supruga.
Neka od pravila su da večera mora biti spremna na vreme, da budu vesele i očiste sve što je neuredno.
U vodiču se nalazilo 18 pravila:
1. Večera mora biti spremna na vreme. Planirajte je unapred, čak dan ranije kako bi ga dočekao ukusan obrok kad se vrati s posla. Tako ćete mu dati do znanja da ste mislile na njega, ali i da se brinete za njegove potrebe.
2. Većina muškaraca je gladna kad se vrati s posla, a očekivanje dobrog obroka (posebno njegovog omiljenog jela) deo je tople dobrodošlice koja mu je potrebna.
3. Sredite se. Uzimite 15 minuta pre njegovog dolaska kući i odmorite se jer ćete tako biti sveže kad on stigne. Popravite šminku, stavite traku u kosu. Vaš suprug je proveo dosta vremena s ljudima iscrpljenim od posla.
4. Budite veseli i zanimljivi za njega. Njegov dan je bio dosadan i možda mu treba podizanje raspoloženja, i jedna od vaših dužnosti je da se pobrinete za to.
5. Očistite sve što je neuredno. Sredite nered pre nego što stigne s posla. Pokupite školske knjige, igračke, papire i ostalo, a onda prebrišite prašinu sa svih stolova.
6. Tokom hladnijih meseci u godini pripremite i zapalite vatru uz koju on može da se opusti. Vaš suprug će se osećati da je stigao u utočište odmora i reda, a to će i vama podići raspoloženje. Uostalom, briga za njegovu udobnost pružiće vam veliko zadovoljstvo.
7. Sredite decu. Odvojite nekoliko minuta da umijete decu i operete im ruke, očešljate ih, i ako je potrebno, presvučete ih.
8. Deca su blago i on želi da oni igraju tu ulogu. Smanjite svu buku. Kada dođe isključite sve što stvara buku poput veš mašine ili usisivača. Podstaknite i decu da budu tiha.
9. Budite srećni što ga vidite. Dočekajte ga s osmehom i pokažite iskrenost u svojoj želji da mu ugodite. Slušajte ga.
10. Možda imate desetak važnih stvari koje želite da mu kažete, ali trenutak njegovog dolaska nije vreme za to. Pustite ga da on prvi govori – zapamtite, njegove teme razgovora važnije su od vaših.
11. Nemojte mu prigovarati ako dođe kući kasno ili ode na večeru ili druga zabavna mesta bez vas. Umesto toga, pokušajte da shvatite njegov svet napetosti i pritiska i njegovu stvarnu potrebu da bude kod kuće i opusti se.
12. Vaš cilj: Pobrinite se da vaš dom bude mesto mira, reda i opuštanja gde se vaš suprug može revitalizovati telesno i duhovno.
13. Nemojte ga dočekivati zvocanjem i s problemima.
14. Nemojte se žaliti ako kasni kući na večeru ili ostane napolju celu noć. Smatrajze to nebitnim u poređenju s onim što je možda doživeo tog dana.
15. Pobrinite se da mu bude ugodno. Neka se zavali u udobnu stolicu ili neka legne u spavaću sobu. Pripremite mu hladno ili toplo piće.
16. Namestite mu jastuk i ponudite da mu skinete cipele. Govorite tihim, umirujućim i ugodnim glasom.
17. Ne postavljajte mu pitanja o njegovim postupcima i ne sumnjajte u njegov integritet. Zapamtite, on je gospodar kuće i kao takav uvek će sprovoditi svoju volju pošteno i istinito. Nemate pravo da ga preispitujete.
18. Dobra supruga uvek zna gde joj je mesto.
Izvor: Klix

Slične objave

Smiješno:Sarajlije strance ovako upozoravaju na lopove!

Igor Mudrinić

Osobe rođene u ovim znakovima zodijaka obožavaju ogovarati druge

J K

Ako djeci date ova imena, veća je vjerovatnoća da će postati milijarderi

J K

Ostavite komentar