Mobilni svijet Tehnologija

LG proširuje partnerstvo sa kompanijom Qt

Kompanija LG Electronics (LG) najavila je potpisivanje Memoranduma o razumevanju sa kompanijom The Qt Company sa sedištem u Finskoj, a bavi se razvojem softvera i stoji iza Qt projekta.

Kompanija LG Electronics (LG) najavila je potpisivanje Memoranduma o razumevanju sa kompanijom The Qt Company sa sedištem u Finskoj, a bavi se razvojem softvera i stoji iza Qt projekta. Cilj je da se proširi postojeća saradnja na platformi webOS, a ovo konkretno partnerstvo će se fokusirati na ugrađivanje LG-jeve open source platforme webOS u buduće automobilske, robotske i pametne kućne uređaje, ali i na pozicioniranje webOS-a kao referentnog operativnog sistema za Qt. Partnerstvo garantuje efikasnije upravljanje resursima koja su potrebna za prenos na Qt i minimiziranje razlika između Qt i platforme webOS, što će dovesti do najboljeg korisničkog iskustva za AI i IoT korisnike. Zahvaljujući stručnosti kompanije Qt u području korisničkog iskustva (UX) i LG-jevom poznavanju proizvoda, saradnja će kreirati snažno razvojno okruženje za programere, inženjere i dizajnere kako bi mogli da stvaraju inovativne aplikacije i uređaje.

„Naša vizija je stvaranje visoko inovativnih i pametnih uređaja koji se temelje na veštačkoj inteligenciji (AI) i koriste platformu webOS, a to je lakše ostvarivo u saradnji sa kompanijom Qt“, izjavio je Dr. I.P. Park, predsednik i glavni tehnološki direktor kompanije LG Electronics. „Dizajniranje i razvoj ovih veoma složenih sistema zahteva naprednije mogućnosti razvoja softvera i to više nego ikad ranije, a bliska saradnja između stručnjaka za hardver i softver je temelj saradnje sa kompanijom Qt”.

Slične objave

Kako se novi Appleov uređaj proveo na poznatom testu izdržljivosti?

D V

Google predstavio svedeniji Android 10 (Go edition)

D V

Gigabyte se sprema za objavu Comet Lake-S procesora

V.R.

Ostavite komentar