Banja Luka

Da niko u Banjaluci ne bude gladan: Nazovite 1416, poklonite 1 KM

O humanitarnoj organizaciji „Mozaik prijateljstva“ Banjalučani već mnogo znaju, a novost je da je pokrenut humanitarni broj 1416, čijim pozivanjem ćete nahraniti gladne sugrađane. Život prema ljudima zna biti okrutan- bolest, čudne okolnosti, nesrećan splet događaja, loše procijenjen kredit, od situiranih i radno sposobnih ljudi, vrlo lako, malim obratom, zna…

O humanitarnoj organizaciji „Mozaik prijateljstva“ Banjalučani već mnogo znaju, a novost je da je pokrenut humanitarni broj 1416, čijim pozivanjem ćete nahraniti gladne sugrađane.

Život prema ljudima zna biti okrutan- bolest, čudne okolnosti, nesrećan splet događaja, loše procijenjen kredit, od situiranih i radno sposobnih ljudi, vrlo lako, malim obratom, zna napraviti bolesne i siromašne osobe, koje su nerijetko na ivici gladi, pa i beskućnike. I, nažalost, to se svakom od nas može desiti.

Zato, 1 KM, pozivom na 1416, obezbijediće baš taj obrok, koji je nekome neophodan, jer osim njega u Javnoj kuhinji „Mozaika“, nema šta drugo da pojede.„Mozaik“ radi punom parom, ali sve njegove aktivnosti zasnovane su na pomoći dobrih ljudi i donacijama.
Osim Javne kuhinje, tu je i Javno kupatilo, kao i humanitarna šivaonica, a sređuje se i Dnevni centar za beskućnike.Rekonstrukcija ruiniranog sprata u mejdanskoj ulici Mirka Kovačevića, koji bi ubrzo trebao prerasti u Dnevni centar je pri kraju, barem njen prvi dio, jer kada se steknu finansijski uslovi, predsjednik „Mozaika“ Miroslav Subašić-Kaspa sa svojom humanom ekipom, zacrtao je da napravi i sobe za spavanje tih ljudi, sa plemenitim ciljem- da se sklone sa ulice.

„Naše udruženje dnevno posjeti između 10 i 20 beskućnika. Oni kod nas jedu i okupaju se. Međutim, završetkom dnevnog centra to bi postalo mjesto gdje bi beskućnici provodili više vremena, sjedili, družili se, gledali televizor“, kaže Subašić.

Zato, za sve ove aktivnosti, budite humani, nazovite bar jednom ovaj broj. Toliki bakšiš ostavite i u kafani.

Slične objave

“Dual” radar do kraja mjeseca “lovi” u Banjaluci

M.

Komunalcima u Banjaluci pune ruke posla zbog decibela

M.

PROMJENA PLANA: Azil za pse sele na Manjaču

M.

Ostavite komentar