Tehnologija World-wide-web

Zašto je dobro da uvijek otvorite 100 tabova u pregledaču

Tako činite sebi jednu uslugu…

Tako činite sebi jednu uslugu…

Doakati oglašivačima poriv je mnogih korisnika globalne mreže, jer reklame su – SVUDA i sve ih je više! Otud je oprobani adblocker prvi na spisku ekstenzija pri instalaciji pregledača interneta, kao i isključivanje praćenja preko pregledača (koji je zaista deaktiviran, jer…).

U svrhu promocije Firefox Quantum pregledača, Mozilla u saradnji sa studiom Mschf(mischief) primenila je drugačiju taktiku. Projekat Track This pred podlim algoritmom za praćenje korisnika i plasiranje reklama zavarava trag otvaranjem specifičnih tabova, i to 100 komada, stvarajući lažnu istoriju poseta, objašnjava SK.

O tematici tih tabova odlučujete sami. Na raspolaganju su vam četiri alter ega – hyperbeast(američki sleng za ljubitelja patika), filty rich (bogataš), doomsday (osoba koja se priprema za smak sveta) i influenser (objektivno, gora onlajn pošast od svih reklama i praćenja zajedno).

Pošto je neophodno omogućiti pop-up za ovu stranicu, jasno je da je više reč o kvazi-umetničkom performansu, nego o istinski korisnoj funkciji. Ipak, eto načina da počastite Chrome memorijom,

Slične objave

Prvi snimak pomračenja Sunca: 120 godina kasnije

V.R.

Identifikovana kritična sigurnosna greška u VLC Media Playeru

V.R.

Ovo je novi Samsung Galaxy Note10 Pro

V.R.

Ostavite komentar