Mobilni svijet Tehnologija

Huawei Mate 30 5G stiže u decembru, Mate X u septembru

Kompanija Huawei i dalje radi na Mate 30 seriji telefona, i pored toga što je kompanija u problemima zbog zabrane američke administracije.

Kompanija Huawei i dalje radi na Mate 30 seriji telefona, i pored toga što je kompanija u problemima zbog zabrane američke administracije. Pored toga, kompanija sprema i Huawei Mate 30 5G verziju telefona.

Prema slajdu, koji stiže sa 5G konferencije u Rusiji, Mate 30 5G će biti objavljen u decembru i ovo se verovatno prvenstveno odnosi na tržište Rusije, ali može biti dobar pokazatelj kada se Mate 30 familija može očekivati globalno. Moguće je da će se 4G Mate 30 telefoni pojaviti i ranije (novembar) što bi bilo u skladu sa ranijim vremenskim okvirima mate serije telefona.

Kada je u pitanju Mate X, njegova objava se očekuje u septembru. Telefon je trebalo da stigne ranije, ali je Huawei želeo da bude siguran da mu se neće desiti isti problemi kakve je imao Samsung sa svojim Galaxy Fold modelom. Huawei je zato odlučio da ne žuri sa objavom i da obezbedi da kompanijin prvi savitljivi telefon na tržište stigne potpuno spreman.

Izvor: GSMArena

Slične objave

PC tržište zabeležilo rast tokom posljednjih nekoliko mjeseci

V.R.

AMD potvrdio da u pripremi ima još 7nm proizvoda

V.R.

Huawei: “Potpisaćemo sporazume o nešpijuniranju”

D V

Ostavite komentar